Kánikula: pénteken másodfokú riasztás 16 megyében

2013. augusztus 01. 18:49

A hőség miatt három északkeleti megye kivételével az ország teljes területére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2013. augusztus 01. 18:49

E szerint Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével az ország egész területén 25 Celsius-fok felett alakul a napi középhőmérséklet. Ezzel együtt várhatóan az UV-sugárzás maximuma is eléri a nagyon erős szintet.

Az előrejelzés szerint pénteken többnyire derült, napos időre lehet számítani. Északkeleten, keleten alakulhat ki néhol zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 13 és 20 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul. Az országos tiszti főorvos péntektől hétfő éjfélig hőségriasztást rendelt el.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2013. augusztus 02. 00:46
Tudnám értékelni, ha az emberek használható segítséget kapnának a hőség idején. Igyanak menta-teát, legyenek nyugalomban, egyenek sok dinnyét és kerüljék a stresszt! Ne menjenek napra 11 órától 17 óráig, ha megtehetik. Azonkívül: oda kellene figyelni a magányos öregekre és a panelban lakókra is. Vagyis: Segítsük egymást, amivel csak tudjuk! Annak idején megmondták az értelmes emberek, hogy időjárás okozta katasztrófa elé nézünk, mert a kapzsi szarháziaknak semmi semmi sem elég.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!