Fidesz: Az MSZP kormányzása alatt nőtt duplájára a munkanélküliség

2013. augusztus 15. 17:33

A Fidesz véleménye szerint a szocialisták kormányzásuk alatt megduplázták a munkanélküliséget, és munka helyett segélyre ítéltek egész országrészeket – áll a párt csütörtökön kiadott közleményében, amellyel az MSZP szóvivőjének szavaira reagáltak.

2013. augusztus 15. 17:33

Török Zsolt sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az MSZP szerint a mostani kabinet semmit sem tesz a munkahelyek védelméért, csak a miniszteri biztosok és az államtitkárok száma nő. A szóvivő az ISD Dunaferr Zrt. példáját említette, ahonnan 1500 dolgozót küldenek el. Azt mondta: a Fidesz csak beszél a munkahelyvédelemről, de valójában a kormány mellett a XVIII. kerületi és a dunaújvárosi fideszes képviselők sem tettek semmit azért, hogy megakadályozzák az elbocsátásokat a Lőrinci Hengerműnél és a dunaújvárosi üzemben.

A Fidesz közleményében viszont arról írt, hogy a kormányváltás óta folyamatosan nő a foglalkoztatottak száma, nő a fizetések vásárlóereje, béremelési programok indultak a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók számára. A jelenlegi kabinet a fiatalok, a kisgyermekes édesanyák, a nyugdíj előtt állók kezét sem engedi el. A munkahelyvédelmi akció eddig több mint 730 ezer hátrányos helyzetű munkavállaló foglalkoztatását segítette – áll a közleményben.

A kormánypárt azt írta, hogy mindezeknek köszönhetően ma 160 ezerrel dolgoznak többen, mint a „Gyurcsány-Bajnai-kormány bukásakor”. A közlemény megfogalmazása szerint a szocialisták, mivel ők voltak azok, akik 2004-ben privatizálták, bizonyára jól tudják, hogy az acélipar globális válsága miatt évek óta nehéz pénzügyi helyzetben lévő Dunaferrnél történt sajnálatos leépítések ügyében az államnak csak igen korlátozott eszközei vannak. A magántulajdonos döntése miatt elbocsátott embereket azonban a megyei kormányhivatal minden rendelkezésre álló eszközével segíti – tették hozzá.

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
IgazságosIzomViktor.
2013. augusztus 15. 21:25
Napi Gyurcsánybajnaizás.A figyelem elterelődik és lehet mutyizni,meg hazudozni.
Pinter68
2013. augusztus 15. 20:20
"A Fidesz véleménye szerint a szocialisták kormányzásuk alatt megduplázták a munkanélküliséget." Az én véleményem szerint meg ezek szerint a Fidesz annyira tehetségtelen, hogy 3 év alatt egyetlen plusz munkahelyet sem tudott teremteni.
balbako_
2013. augusztus 15. 19:13
Aki akkor is élt tudja csakugyan így történt, ámokfutásuk alatt duplázódott meg a munkanélküliség.
megmondtam előre
2013. augusztus 15. 19:04
"A magántulajdonos döntése miatt elbocsátott embereket azonban a megyei kormányhivatal minden rendelkezésre álló eszközével segíti – tették hozzá." Majd kapnak a mutyisoktól jó kis közmunkás állást.Mert jobban teljesítünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!