Együtt-PM: Bajnai alatt átlátható volt az EU-s pályázati rendszer

2013. augusztus 16. 15:46

Bajnai Gordon felügyelete alatt az európai uniós pályázati rendszer átlátható volt, a korrupció ellen az állam minden eszközzel küzdött – közölte az Együtt-PM szövetség pénteken az MTI-vel.

2013. augusztus 16. 15:46

Arra a Fidesz-közleményre reagáltak, amely szerint Magyarország eddig csak a Gyurcsány-Bajnai-kormány hibájából veszített eurómilliárdokat az országot megillető fejlesztési forrásokból, a „bukott baloldal” miatt maradtak el, sodródtak veszélybe és lettek korrupció áldozatai hazai fejlesztések.

A Bajnai Gordon vezette pártszövetség válaszul azt írta: a következő uniós fejlesztési ciklusban 1500 milliárd forinttal kevesebb jut Magyarországnak, mert az Orbán-kormány rosszul tárgyalt. „Szemben az első Nemzeti Fejlesztési Tervvel, amelynek száz százalékát sikerült lehívni, most százmilliárdok ragadhatnak bent a rendszerben a Fidesz hibájából” – fűzték hozza, arra utalva, hogy az Európai Unió a 15 magyar operatív programból 13-at egyelőre nem finanszíroz.

Az Együtt-PM közleménye szerint Bajnai Gordon kormánya meg tudta győzni Brüsszelt, hogy 2009-től a válság kezelésére csoportosíthassanak át EU-forrásokat. „Ez a magyar emberek érdeke volt. Bajnai Gordon válságkezelő kormányával szemben a Fidesz nem a magyar emberek, hanem a haverok, üzlettársak, vazallusok és rokonok érdekeit képviseli! De már nem sokáig” – olvasható a közleményben.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Text adósság
2013. augusztus 16. 21:22
És a libák is átlátszóak voltak most készül H G Wells gondozásában A látható Bajnai és a láthatatlan liba, című rajzfilm. Prutty!
imres
2013. augusztus 16. 19:36
Nem igaz. Bajnai egy személyben döntött az uniós pénzek sorsáról. A legnagyobb probléma az volt, hogy nem építették ki a pályázati és ellenőrzési rendszert.
kamasuka
2013. augusztus 16. 18:43
39 centis kilátó? Kutyafittnesz? Muhaha.
HSL
2013. augusztus 16. 18:16
http://atlatszo.hu/2012/10/15/kis-oligarchatarozo-bajnai-gordon/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!