Berliner Zeitung: Karas Monika a miniszterelnök legfelső cenzora

2013. augusztus 16. 21:22

A Berliner Zeitung című német baloldali lap Karas Monika médiahatósági elnöki jelöléséről közölt beszámolót, úgy vélik, hogy Karas Orbán legfelső cenzora, akivel nem ajánlatos ujjat húzni.

2013. augusztus 16. 21:22

A Berliner Zeitung „Orbán kinevez egy legfelső cenzort” címmel közölt online kiadásában beszámolót, amelyben a szerző, Frank Herold kiemelte: a médiahatóság elnöki tisztsége „központi fontosságú Orbán Viktor kormányfő autoriter politikafelfogásában”.

A szerző szerint Karas Monika 9 évig „teljhatalommal rendelkezik a magyar médiavilágban”, és „parlamenti vagy független bírói ellenőrzés nélkül alkothat szabályokat”. Ezt a tevékenységet azonban „nem kell feltétlenül gyakorolnia, hiszen a korlátozó jellegű és nemzetközileg gyakran bírált Orbán-féle médiatörvény” révén már készen áll a szabályrendszer.

Megjegyezte: a baloldali sajtó „szinte fatalisztikusan” vette tudomásul Orbán döntését, a Népszabadság például csak annyit írt, hogy a jelölt tökéletes katona, megbízható és lojális. Tovább nem mentek, hiszen tudják, hogy „életveszélyes lehet összeakaszkodni Karassal”.

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2013. november 21. 12:25
Mandinerből idézi a Berliner Zeitungot, de még a Népszabadságot sem, pláne a Vastagbőrt: http://vastagbor.blog.hu/2013/08/14/karas_monika_csodalatos_valasztas vagy azt, hogy "Karas Mónika mosta a Fidesz szennyesét SZ. J. 2013.08.15.16:41 Ő volt az, aki Orbánék tokaji szőlőügyeit elrendezte, védte a Hír Tv-t, a Magyar Nemzetet és Rogánt is. Most a médiahatóság elnöke lesz." http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/karas_monika_nhmm_elnok
Fahrenheit 451
2013. november 21. 12:25
A Berliner Zeitung egy napilap, 400ezer olvasóval, Konrád György literátor, aki legutóbb 2010. decemberében nyilatkozott a lapnak, de úgy látszik, hogy mindkettő emlékezetesebb volt, mint Karas Mónika, akiről Orbán hiába kérdezett volna bárkit, mert a kutya se ismeri a bírósági portáson és a Vastagbőrön kívül: http://vastagbor.blog.hu/2013/08/14/karas_monika_csodalatos_valasztas mert annyi előnye van, hogy rajta kívül nem volt ügyvéd, akinek lett volna gyomra a rábízott ügyekhez.
Fahrenheit 451
2013. november 21. 12:24
"akkor sincs beleszólása a lapnak, kit nevez ki a magyar miniszterelnök,a tehetségtelen firkász meg hagyjon fel a beteges árulkodással" Hát bele nem szól, de hogy egy hírközlés felérjen az "árulkodással", az csak a híren múlhatik... :p
BőröndÖdön
2013. szeptember 23. 01:14
Berlinben még mindig újdonság Orbanisztán szerveződése,itthon már csak legyint az ember.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!