Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

A Jobbik Csányi agrárberuházásai miatt aggódik

2013. augusztus 31. 14:52

A Jobbik szerint több okból is „roppant aggályosak” Csányi Sándornak, az OTP elnök-vezérigazgatójának az agráriumba tervezett beruházásai - nyilatkozta Magyar Zoltán szombaton az MTI-nek.

2013. augusztus 31. 14:52

A párt országgyűlési képviselője emlékeztetett rá: sajtóhírek szerint Csányi Sándor 50-60 milliárd forintos beruházást tervez az agráriumban, ennek részeként Mohácson hozna létre 10 milliárd forintból húsfeldolgozó üzemet. Magyar Zoltán szerint ugyanakkor a húsipar helyzete nagyon kedvezőtlen. Úgy fogalmazott: „vannak olyan információk, melyek szerint Csányi Sándornak köze lehet a többi húsüzem tragikus helyzetéhez, mert nem szívesen látna konkurenciát”.

Éppen azért a Jobbik parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a húsipar privatizációjának, illetve a jelenlegi helyzet kialakulásának kivizsgálására.

Magyar Zoltán szerint az is felháborító, hogy Csányi Sándor „birodalmának” 27 ezer hektár, nagyrészt állami föld is a része. A Jobbik azt szeretné, ha a kormány azonnal földosztást kezdeményezne ezekből a területekből, és azokat szociálisan rászoruló családoknak juttatná.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. szeptember 02. 15:32
Az Ovataosan Takarodj a p.. vezíre a saját "lopott" pénzével azt csinál, amit vakar!!
magnamater
2013. szeptember 02. 15:24
Ha Csányi képes volt arra, hogy nem akadályozta a devizahitelek kártételét, várható, hogy disznó ügyben is disznólkodni fog.
cochabamba
2013. szeptember 01. 15:33
sírva könyörögnek a szociálisan rászoruló családok hogy ne adja az állam költcsön csányinak a földet amiért bérleti díjat kap és megy abba a költségvetésbe amiböl a juttatások mennek a szegény családoknak, hanem ők akarnak gépek és szakértelem nélkül földet túrni:D szórakoztatóan ostoba a jobbik:D
maszlinás borkány
2013. szeptember 01. 11:19
Lehet, hogy rosszul gondolom, de szerintem édes mindegy, hogy a tőkést Herr Schweinsteigernek, Mr. Smith-nek vagy Csányi úrnak hívják. Egyiküknek sincsenek nemzeti érzelmeik, mindegyikük célja a minél több profit előállítása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!