Újabb DK-s kérdést értékelt feljelentésként Polt Péter

2013. július 31. 14:57

Feljelentésként értékelte és a Fővárosi Főügyészségnek továbbította Polt Péter legfőbb ügyész Molnár Csaba kérdését, amelyben a Demokratikus Koalíció alelnöke Kárpáti György olimpiai bajnok vízilabdázó miniszterelnökségi szerződéséről érdeklődött.

2013. július 31. 14:57

A független képviselő – egy Kárpáti Györggyel készült interjúra hivatkozva – azt írta: az olimpiai bajnokot havonta bruttó 670 ezer forint illeti meg. Ezért a vízi sportokkal kapcsolatban látja el tanácsokkal Orbán Viktor miniszterelnököt és Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkárt. Tanulmányt írnia nem kell, a tanácsadás telefonbeszélgetés útján történik, alkalmanként 10-15 percig tart, és havonta általában egyszer kerül rá sor – írta a DK alelnöke, arról érdeklődve a legfőbb ügyésznél, el tud-e képzelni olyan, negyedórás telefonbeszélgetés során adható tanácsot e kérdéskörben, amely megér havi 670 ezer forintot az adófizetőknek.

Rákérdezett, nem áll-e fenn a megalapozott gyanú, hogy színlelt szerződésről van szó, illetve hogy ha ez igazolódik, nem meríti-e ki a hűtlen kezelés tényállását. Polt Péter a parlamenti honlapon olvasható válaszában közölte: a kérdés bűncselekmény gyanújára utal, így feljelentésként értékelendő. Ezért továbbította a Fővárosi Főügyészségre. A legfőbb ügyész a múlt héten Molnár Csaba egy másik kérdését is feljelentésként értékelte. A politikus arról kérdezte, hogy sajtóhírek szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium rendelte meg az akkori tárcavezető, Matolcsy György Amerikai Birodalom című könyvének fordítását.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2013. július 31. 16:40
maskent eleg nehez lenne ertekelni, mivel a legfobb ugyesz nem interpellalhato. buncselemeny-e? vizsgaljak ki. ha itt tenyleg 15 perces telefonbeszelgetesert fizetnek ennyit, az szinlelt szerzodes. mas kerdes hogy en ezt nem fogom egy szora a dekasoknak elhinni.
Fahrenheit 451
2013. július 31. 16:39
"Feljelentésként értékelte és a Fővárosi Főügyészségnek továbbította Polt Péter legfőbb ügyész Molnár Csaba kérdését" Kellenek a feljelentések, hogy el lehessen kenni őket, különben mi dolga lenne egy ügyészségnek Orbánisztánban.
dönci5
2013. július 31. 16:33
Jól emlékszem, hogy a derék Gyurikát nemzet sportolójának választották? Az havi nettó 500 000Ft.Ennyiből elég nehéz kijönni havonta. Ne sajnáljuk hát azt a rongyos 670 000-t. Megdolgozik érte. Havonta 15 percet.
miloka
2013. július 31. 15:50
Aha Sajtó hírekre, plusz meg nem nevezett forrásaikra támaszkodva tették fel a DK-sok a kérdéseiket. Én azért megvárom, míg kiderítik az igazságot az ügyészségen. van egy olyan érzésem, hogy ezt a lüke Molnárt jól megvezette valaki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!