Jobbik: „Szélsőliberális toleranciabajnokok” gyalázták meg a turulszobrot

2013. július 04. 14:34

A budapesti Dózsa György út és Thököly út sarkán álló szobor megrongálása miatt eljárást indított a XIV. kerületi rendőrség – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese az MTI megkeresésére csütörtökön. A Jobbik a DK-t sejti az ügy hátterében.

2013. július 04. 14:34

A fővárosi Jobbik az ügyben közleményt adott ki, ebben azt írták, csütörtök hajnalra „festékszórós terroristák gyalázták meg a zuglói turul emlékművet”. Az ellenzéki párt azt közölte, „miután a Demokratikus Koalíció vezéregyéniségei bejelentették, hogy újfajta támadóeszközt vetnek be kormányellenes kampányuk során”, ezért a Jobbik a történteket „kénytelen a szélsőliberális toleranciabajnokok akciójaként felfogni”.

Véleményük szerint az emlékmű „megbecstelenítése és meggyalázása ismételten jelzi azt a szándékot, hogy a hatalomba visszakapaszkodni kívánó szélsőliberálisok tovább mélyítsék a társadalmi árkokat, uszítsák a nemzeti érzelmű embereket, hogy az esetleges válaszreakciókat felhasználva ismételten magyarországi rasszizmusról és fasizmusról siránkozhassanak külföldi gazdáiknak és felügyelőiknek”.

A Trianoni emlékművet – egy turulmadarat kettős kereszttel – tavaly október 27-én avatta fel a helyi önkormányzat. Az emlékmű felállítását Markó Elemér István, a Jobbik kerületi képviselője kezdeményezte. Az ünnepségen ellentüntetők is megjelentek, köztük a Demokratikus Koalíció politikusai, akik Stop Turul! feliratú papírlapot tartottak fel.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!