Fidesz: Rács mögé kerülhet a maffiabaloldal központi alakja

2013. július 05. 15:42

Rács mögé kerülhet a maffiabaloldal egyik központi figurája – így kommentálta Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója, hogy Szilvásy György volt szocialista titokminiszter a „kémkedési perként” ismert büntetőügyben első fokon letöltendő börtönbüntetést kapott.

2013. július 05. 15:42

A rendszerváltás óta példa nélküli eset, hogy valamely kabinet egy tagját kémkedésért elítéljék – mondta Kocsis Máté pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Hozzátette: Szilvásy György a Gyurcsány-Bajnai-időszakban a maffiabaloldal központi figurája, Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila közeli munkatársa volt.

Nekik együtt közös a felelősségük abban, hogy együtt tették tönkre az országot mind gazdasági, mind morális értelemben. Érthető tehát részükről a Szilvásy melletti egységes kiállás” – fogalmazott a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki szerint a pénteki bírósági ítélet is nyilvánvalóvá tette: a maffiabaloldal veszélyes Magyarországra nézve.

Azzal kapcsolatban, hogy a szocialisták szerint nyilvánosságra kellene hozni az ügy iratait, Kocsis Máté azt mondta: az MSZP-nek meg kellene fontolnia e kérését, „mert ezt követelték egyszer már Portik-ügyben is, és nem jártak olyan jól azzal, amikor nyilvánosságra kerültek a dokumentumok”.

A Debreceni Törvényszék pénteken a „kémkedési perként” ismert büntetőügyben első fokon Galambos Lajos elsőrendű vádlottat, aki 2004 és 2007 között a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója volt, kémkedésért 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, a közügyektől pedig 3 évre eltiltotta. Szilvásy György másodrendű vádlottat, a Gyurcsány-kormány titokminiszterét felbujtóként elkövetett kémkedésért szintén 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték, a közügyektől 3 évre eltiltották. Laborc Sándorra pedig, aki 2007 és 2009 között volt a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója, felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a törvényszék.

Kocsis Mátét a sajtótájékoztatón megkérdezték arról is, hogy az Együtt-PM szövetséget vezető Bajnai Gordon beperelte a Fidesz szóvivőit, Hoppál Pétert és Zsigó Róbertet. A kommunikációs igazgató reagálásában azt mondta: nem Hoppál Péter és Zsigó Róbert tette tönkre a Hajdú-Bétet, és tett földönfutóvá családokat. A kormánypárt szóvivői csak azokat a kérdéseket teszik fel a volt miniszterelnöknek – például a Hajdú-Bét vagy a Fidesz-székház elfoglalása ügyében –, amelyekre sok ember vár választ – tette hozzá a fideszes politikus.

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gromek
2013. július 06. 10:14
Valamit csak sikerült összehozni három év után. Természetesen ez még csak elsőfok, másodfokon bármi is lehet. Az igazi csodás ebben az, hogy 80 évre titkosítva van.
OberEnnsinnen
2013. július 06. 10:05
"A lap úgy tudja, hogy a felek közt volt Sz. Ferenc is, a Fradi biztonsági vezetője, Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgató bizalmasa. " Te ott voltál, mikor Kubatov a bizalmába fogadta Sz. Ferencet? Mert ez pont olyan, mint volt a Kaya Ibrahimozás, a dolomitbányák, a Tokaj szőlővesszejezés stb. Mellesleg (titokban) közlöm veled: Sz. Ferenc Kubatov féltestvére - meg nem erősített források szerint.
nyugalmazott tanár
2013. július 06. 07:51
a szocialisták szerint nyilvánosságra kellene hozni az ügy iratait, Kocsis Máté azt mondta: az MSZP-nek meg kellene fontolnia e kérését, „mert ezt követelték egyszer már Portik-ügyben is, és nem jártak olyan jól azzal, amikor nyilvánosságra kerültek a dokumentumok”. hahahahahaha!!!!!! Néhány tökfej el sem olvasta a hírt, csak hablatyol, visszaböfögik a maszop propagandát.
kuwiq
2013. július 06. 07:36
Szóval: jelentenek-e nemzetbiztonsági kockázatot az elvtársak? Szerintem igen, lásd a szilvásy galambos lavor triót, és a maszop-rekettyés csoportot az ep-ben. Külső ellenségre már nincs is szükségünk, ennél többet nem tudnának ártani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!