Fidesz: A gyermekek több mint fele ingyen kap tankönyvet

2013. július 13. 16:07

Ma Magyarországon a gyermekek több mint fele ingyen kapja meg a tankönyveket – reagált a Fidesz közleményben az MSZP szombati sajtótájékoztatójára.

2013. július 13. 16:07

A nagyobbik kormánypárt rámutatott: nem kell a tankönyvekért fizetni sem az elsősöknek, sem a nagycsaládosoknak, sem pedig a rászorulóknak. Kiemelték: a „Gyurcsány-Bajnai-kormányok családellenes politikájával szemben” ma a gyermeket nevelők a családi adórendszernek és a rezsicsökkentésnek köszönhetően érdemi segítséget kapnak a mindennapi megélhetéshez, miközben „ha a baloldalon múlna, eltörölnék mind a rezsicsökkentést, mind a családi adókedvezményt”.

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP elnökségi tagja szombati sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a kormány folyamatosan „vegzálja” a családokat család- és gyermekellenes intézkedéseivel. Példaként hozta fel, hogy a családok júniusban kaptak levelet arról, hogy a megszokottnál jóval korábban, július 31-éig kell a szülőknek csekken befizetniük az állami tulajdonú Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) számlájára a tankönyvcsomagok árát. Hozzátette: bár a köznevelési államtitkárság arra szólította fel a Kellót, hogy július 31-éről augusztus 15-ére módosítsa a csekkek befizetési határidejét, de erről a családok semmilyen hivatalos értesítést nem kaptak.

A szocialista politikus beszélt arról is: a Kello nem kötött szerződést az idén a cafeteria-szolgáltatókkal, így a jövő évi tankönyvek vásárlásakor valószínűleg nem tudják a szülők felhasználni a munkáltatójuktól kapott tankönyvvásárlási utalványokat.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!