Új adót vethetnek ki a szórakozóhelyekre

2013. június 07. 15:42

Romkocsma-adó kivetéséről ír a Privátbankár.hu – Rogán Antal javaslata szerint ugyanis vendégenként és naponta húsz forint „felügyeleti díjat” kellene fizetniük a szórakozóhelyeknek.

2013. június 07. 15:42

Vendégenként, naponta húsz forint „felügyeleti díjat” kellene fizetniük a kocsmáknak, a bevételt pedig az önkormányzatok a közbiztonság és -tisztaság fenntartására fordítanák kötelező jelleggel – írja a Privátbankár.hu. A lap hozzáteszi: egy háromszáz fő befogadására képes hely esetében ez havonta 180 ezer forintot jelenthet.

Mint a Privátbankár.hu említi, ez a felügyeleti díj ugyanakkor nem haladhatja meg a kocsma által fizetett iparűzési adó 0,5 százalékát. A pénzből járőröket, közterület-felügyelőket fizethetnek majd az önkormányzatok, a törvény hatályba lépése után pedig a szórakozóhelyeknek nem kell külön engedélyt kérni az éjszakai nyitva tartásra. Rogán Antal fideszes politikus, az V. kerület polgármestere szerint a díj célzottságának okán félrevezető, ha valaki romkocsma-adóról beszél.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2013. június 08. 11:48
Amíg a kocsmákat és a dohányárút adóztatják, az IC pótlegyeket fizettetik meg, addig nem lehet okunk panaszra. Legfeljebb javul a társadalom egészségi állapota, és kevesebben potyáznak hetente háromszor Újlipótváros és Hajdúszoboszló között. Csak így tovább! Az érintettek meg hadd óbégassanak. Egyebet sem tudnak.
csepeli
2013. június 08. 08:54
Ha már kell, akkor fizessen aki bulizik, ne az, aki csak enni akar.
nyugalmazott tanár
2013. június 08. 07:48
Romkocsma-adó kivetéséről ír a Privátbankár.hu Az nagyon jó és támogatandó, ha a korcsmákat, a szórakozóhelyeket adóztatják, és nem a kisgyermekes családok tánogatását csökkentik. Mint ahogy a balliberális pártok tették és tervezik, ha újra hatalomra kerülnének. Egyetlen dolog zavar: nem romkocsma-adónak kellene nevezni. Ugyanis ez az un. "romkocsma" a nívótlan merevgörcsös ócska sznobéria mintapéldánya.
basatu
2013. június 08. 06:51
Tóni az árvíz van már neked is az agyad helyén!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik