Kidőlhetnek a fák a Margitszigeten

2013. június 12. 10:54

Az Országos Műszaki Irányító Törzs közlése szerint a Margitszigeten a talaj teljes felázása miatt akár fakidőlésekre is lehet számítani.

2013. június 12. 10:54

Mint írták: az OMIT szakmai véleménye szerint annak ellenére, hogy bizonyos helyekről a víz már visszavonult Budapest árvízzel érintett részein továbbra is indokolt egyes területek, utak, közterek lezárása. A Margitszigeten az árvízi védekezésben hétfő éjjel óta csak hivatásosok vehetnek részt.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság legfrissebb adatai szerint Budapesten szerda délelőtt 10 órakor 796 centiméter volt a Duna vízállása, azaz a tetőzés óta 95 centit apadt. 

Pesti Imre, a fővárosi védelmi bizottság elnöke kedden azt hangsúlyozta, hogy a következő napokban sem csökkenhet a figyelem, mert a gátak átáztak. Mindenütt találkoztak Budapesten árvízi jelenségekkel, buzgárokkal, fakadó forrásokkal, ezeket folyamatosan kezelik.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trespass
2013. június 12. 11:43
A fák megtudták, hogy mostantól tarlós a gazdájuk és inkább... !?
Nomine
2013. június 12. 11:22
ballib reakció a hírre: Orbán Viktor mondjon le! Nem sikerült a védekezés mert fák dőlnek ki. a normális reakció pedig: Emberek, vigyázzatok, ne menjetek oda mert megsérülhettek. Ezért egy időre lezárjuk a szigetet. Ennyi
nyugalmazott tanár
2013. június 12. 11:13
a Margitszigeten a talaj teljes felázása miatt akár fakidőlésekre is lehet számítani. Ki kellene támasztani. Bajnaival, Mesterházival és a hozzájuk hasonló karókkal. Van belőlük itt a mandin is vagy két tucat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!