Fidesz: Nincs veszélyben a magántulajdon

2013. június 11. 08:17

Rogán Antal állítása szerint csak egyetlen Kossuth téri ingatlan megszerzése miatt módosítják a kisajátítási törvényt.

2013. június 11. 08:17

Módosítaná a kisajátítási törvényt a Fidesz: a jövőben a képviselők és a közjogi megbízást betöltő személyek és hivataluk elhelyezése is államérdek, így kisajátítható lesz számukra bármely ingatlan.

A Fidesz állítása szerint ugyanakkor nem az a cél, hogy enyhítsenek a kisajátítási törvényen, hanem az, hogy könnyebben megszerezhessék a Kossuth tér sarkán álló irodaépületet. A tervek szerint itt helyeznék el az országgyűlési képviselők irodáit. Hogy egyértelművé tegyék, nem általánosságban vonatkozik minden ingatlanra a szabályozás, mósítani fogják a javaslatot, ahol rögzítik: a kisajátítási szabályok módosítása csak a Kossuth tér környéki ingatlanokra vonatkozik majd.

A Transparency International szerint sántít a Fidesz indoklása: a szervezet szerint ha az államnak kell egy ingatlan, akkor vegye meg.

Az MSZP nem támogatja a javaslatot, amely Török Zsolt szerint az ötvenes éveket idézi.

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vidorka
2013. június 12. 08:06
"Fidesz: Nincs veszélyben a magántulajdon" ...Lichtensteinben tényleg nincs! No de Mutyisztánban!!!
Békafa őrnagy
2013. június 12. 00:10
Épitsenek kormányzati negyedet tizmillárdért. Illetve ne épitsék meg, csak költsék el a pénzt. "Jóllehet a kormány elvetette a Nyugati pályaudvar szomszédságába tervezett kormányzati negyedet, de a Kormányzati Negyed Projektiroda az év végéig tovább működik. Az iroda tervezett bérköltségére 39 millió forintot szánnak év végéig."
=nessuno=
2013. június 11. 23:56
A polgári kormány és a magántulajdon szentsége...:D:D
dobzselaci
2013. június 11. 19:37
Ők nem is olyanok... Na!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!