Tavares: Azt teszem, amit magyarként is tennék

2013. május 13. 15:16

A portugál zöldpárti EP-képviselő polgári közösségérzésből teszi, amit tesz.

2013. május 13. 15:16

Az EP igazságügyi bizottságának tagja, Rui Tavares zöldpárti EP-képviselő az ATV Szabad szemmel című műsorában elmondta: nem csak Magyarországgal kapcsolatban hoztak határozatot az emberi jogok kapcsán, hanem Litvániával és Olaszországgal kapcsolatban is.

Úgy vélem, hogy csak az új szerződésben ránk ruházott felelősséggel élünk. Tudja ez a személyes meggyőződésem is, hiszen olyan országot képviselek, amely maga is gazdasági felügyelet alatt áll. Így semmiképpen nem kívánok beleszólni abba, hogy mit is kellene tennie a magyar parlamentnek vagy a magyar kormánynak” – mondta Tavares. Hozzátette: „Az Európai Parlamentben a feladatunk az, hogy mind az ötszázmillió európai polgár alapjogait biztosítsuk, azáltal, hogy számon kérjük a tagállamok jogszabályaiban is a második cikkelyben szereplő értékek megjelenését és tiszteletben tartását”.

Szeretném biztosítani a magyar állampolgárokat arról, (…) hogy pontosan azt teszem, amit magyar képviselőként tennem kellene, ha ilyen jelenségeket látnék Portugáliában” – jelentette ki a portugál EP-képviselő. Hozzátette: „A magyarok iránti polgári közösségérzésből teszem azt, amit teszek. Szeretném megerősíteni, hogy személy szerint – történészként – mély tiszteletet és nagyrabecsülést érzek a magyar történelem iránt, amelyet jól ismerek. Sok visszajelzést kapok Magyarországról, és ezek nagy része pozitív”.

Összesen 226 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OmegaMale
2013. május 14. 09:44
"Sok visszajelzést kapok Magyarországról, és ezek nagy része pozitív" Nyilván a Neked tetsző csoportoktól Neked tetsző visszajelzést kapsz. Valszeg ennek a kis bölcsész figurának is bezárták a kedvenc romkocsmáját, innen a küldetéstudata... Magyarként a magyarok nem pofáznak bele a portugálok dolgába, ellentétben Veled. Viszont ha arra gondoltál, hogy portugál sötétzöldként ugyanazt teszed, amit egy magyar sötétzöld, az talán magyarázat, de nem mentség az elmeállapotodra. A magadfajta normál esetben a 25%-os portugál munkanélküliséget erősítené. A probléma része vagy, nem a megoldás... Próbáld Budapesten megmagyarázni az utcán az álláspontodat... Na ott kapsz majd VISSZAJELZÉST.
kuwiq
2013. május 14. 08:31
Ez a fickó már a sokadik erős érv az euroszkepticizmus mellett Barroso, Reding meg a Rehn mellett, na persze Schulz elvtársat se felejtsük ki, és persze a Cohn-Bandita pedofil elvtársat se. Majd megfeledkeztem olyan nemzeti nagyságainkról, mint Gönczová elvtársnő és Rekettyés, valamint Tabajdics elvtársak. Aki ezek után nem veszi komolyan az EP választást, az tényleg megérdemli a sorsát! Nem igaz, hogy 20 percet nem tudnak arra szakítani a választópolgárok, hogy az ilyen élősködőktől megszabadítsák a következő parlamentet, és komolyabb embereket küldjenek az EP-be képviselőnek.
Ouroboros
2013. május 14. 08:19
Nem akarván kisebbíteni a szombati gesztus nagyszerűségét, de a következetesség ide is hasonló levelet diktálna: Kedves Rui! Nekem címzett nyílt leveledet megkaptam. Hagyjuk a felesleges udvariaskodást, jólesett. Tanácsodat megfogadtam. Az igazat megvallva, magamtól is eszembe juthatott volna. Sőt, talán eszembe kellett volna, hogy jusson. Akárhogy is, megvolt. Budapest, 2013. május 14. Köszönettel: Netuddki P.S.: Egyebekben szívesen látnálak egy kávéra. Tudod, hol találsz.
OrangeOrder
2013. május 14. 05:32
"Sok visszajelzést kapok Magyarországról, és ezek nagy része pozitív”. Oké, akkor itt egy negatív: a kurva anyád!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!