Sólyom és Erdő is az MTA rendes tagja lett

2013. május 07. 14:26

Sólyom László volt államfő, Erdő Péter bíboros és Csaba László közgazdász is a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagjává vált – írja a HVG.hu.

2013. május 07. 14:26

26 levelező, 31 rendes, 18 külső és 20 tiszteleti taggal bővült a Magyar Tudományos Akadémia tagjainak névsora – írja a HVG.hu. Új taggá választották Madas Edit irodalomtörténészt, E. Kövér Katalin kémikust, Kiss L. László csillagászt, Kovács Melinda agrárkutatót és Pálné Kovács Ilonát, a regionális tudományok kutatóját.

A gazdaság- és jogtudományok osztályán lett rendes tag Csaba László közgazdász. A Közép-Európai Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója 2007-től a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja. Sólyom László ugyanezen az osztályon vált az MTA rendes tagjává, ő 2001-től számít az Akadémia tagjának. Erdő Péter 2007 óta levelező tag, most ő is rendes taggá válhatott. Ez azok számára valósulhat meg, akik a levelező tagság elnyerése óta számottevő tudományos tevékenységet tudhatnak magukénak.

Az MTA így már 303 rendes, 61 levelező, 193 külső és 235 tiszteleti taggal rendelkezik.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2013. május 07. 15:54
A bíboros milyen tudományágban lett az Akadémia tagja? A közgazdász tagságát biztos nem a politikai hovatartozásának köszönheti? Legalábbis részben. Mert ambíciója neki aztán tényleg van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!