Orbán levélben nyilvánított részvétet Rácz Sándor családjának

2013. május 02. 17:19

A miniszterelnök levélben nyilvánította ki együttérzését a Magyarok Világszövetsége kedden elhunyt tiszteletbeli elnöke, Rácz Sándor családjának - tájékoztatta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön az MTI-t.

2013. május 02. 17:19

A miniszterelnök a gyászlevélben tiszteletét fejezte ki a Magyarok Világszövetségének tiszteletbeli elnöke iránt, és azt írta az elhunyt családjának: „Büszkék lehetünk arra, hogy minden viszontagság ellenére a Rácz Sándorhoz hasonló bátor emberek áldozathozatalának köszönhetően megmaradtunk, és a magyarság ma újra szabad, erősödő, gyarapodó és emelkedő nemzet” – írta Orbán Viktor. A miniszterelnök arra hívta fel a figyelmet, hogy Rácz Sándor, a világszerte nagyra becsült forradalmár és közéleti ember hazája mellett a Fidesz-Magyar Polgári Szövetséget is szolgálta tiszteletbeli tagként.

Rácz Sándor 1933. március 17-én született egy Hódmezővásárhelyhez közeli tanyán. 1947-től a budapesti Standard Gyár szerszámkészítőjeként dolgozott. 1956-ban megválasztották a vállalat (akkor már Beloiannisz Híradástechnikai Gyár) üzemi munkástanácsa tagjának. A kerületi, majd 1956. november 16-án a Nagy-budapesti Központi Munkástanácsba került, amelynek december 11-éig az elnöke volt. 1958 márciusában életfogytiglani börtönre ítélték, 1963 márciusában amnesztiával szabadult.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2013. május 02. 17:50
Viktor ez nagyon szép, de nem elégséges. Tudjuk hogy a jelenlegi kormánypártoknak, nem a kedvence a Magyarok Világszövetsége. Őket kell támogatni, nem holmi Magyarokhoz távol álló szervezeteket. Hitelesen képviselik a Magyarság ügyét, mindenféle állami juttatások nélkül, ami tudjuk hogy a mai világban mennyire nehéz. Figyeljünk végre magunkra is, mert nem állunk jól. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!