Orbán: A képviselőknek is kelljen MÁV-pótjegyet váltaniuk!

2013. május 02. 18:26

Orbán Viktor miniszterelnök szerint helytelen és igazságtalan, hogy a képviselőknek nem kell a MÁV egyes gyors- és sebesvonataira pótjegyet váltaniuk.

2013. május 02. 18:26

A Kormányzati Információs Központ csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Orbán Viktor utasította a Magyar Államvasutakat felügyelő Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési minisztert, tegye meg a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy a pótjegyekre vonatkozó kedvezményt haladéktalanul megszüntessék.

A MÁV a nap folyamán közölte a honlapján, hogy május 15-étől gyorsvonati felárat vezet be egyes gyors- és sebesvonatokon. Az érintett járatokra kötelező lesz pótjegyet váltani, amely a megtett kilométertől függően 150-795 forintba kerül. Aki Budapest-bérlettel és csatlakozó menetjeggyel utazik, az is köteles az utazás teljes – gyorsvonattal érintett – viszonylatára pótjegyet váltani. A vasúttársaság a pótjegy váltása alól mentesítette mások mellett az országgyűlési és az európai parlamenti képviselőket.
 

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pierre bayle
2013. május 03. 11:34
Látott valaki mostanában képviselőt vonaton?
Selamat
2013. május 03. 09:31
Na tessék! Ma ilyen nap van. gyurcsánnyal is meg Orbánnal is egyetértek :-))
IgazságosIzomViktor.
2013. május 03. 08:38
Folytatódik a kemény népnyúzás.Ez az áremelés nagyon durva.Kis távolságok esetén ez 60% áremelést jelent.Az hogy a képviselők is fizessenek a pótjegyért azt nagyjából leszarom.orbán ezzel is maga felé akarja hajtani a népszerűséget,de az egész pótjegydolog úgy felháborító,ahogy van.Ha fizetnek a milliomos képviselők ha nem!
bigyomail
2013. május 03. 07:53
A nemzet szempontjából nagyon fontos kérdés volt ez, hiszen a miniszterelnöknek személyesen kellett intézkedni. Ez azért van, mert a képviselők biztosan mindannyian vonattal közlekednek és ugye az az állami költségvetésből élő, veszteséges MÁV-nak hatalmas kiesést jelentett volna, ami nagyon megterhelte volna a költségvetést. Orbán most sokat spórolt a nemzetnek. Biztos ezért járnak mindannyian autóval és veszik fel a milliós költségtérítést, hogy ezzel tehermentesítsék a veszteséges MÁV-ot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!