Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Olaszország
21:002024. június 15.
Albánia

Fidesz: A „maffiabaloldal” veszélyezteti a választások tisztaságát

2013. május 08. 18:43

A „maffiabaloldal” által önkényesen kinevezett és illegitim alakulatok veszélyeztetik a választások tisztaságát, a magyar demokráciát – így reagált a Fidesz szerdán arra, hogy baloldali pártok felkértek öt szakértőt, legyenek az e hónapban megalakuló alternatív választási bizottság tagjai.

2013. május 08. 18:43

A kormánypárt szerint a magyar emberek már jól tudják, mit kell érteni azon, ha a baloldal „alternatív választásról” kezd gondolkodni. Mégis milyen alapon „papol” a választások tisztaságáról az a Gyurcsány-Bajnai-szövetség, amely minden erkölcsi, jogállami, demokratikus határt átlépett, amikor a 2010-es választások befolyásáért bűnözőkkel volt képes szövetkezni – teszi fel a kérdést a Fidesz.

A magyar „maffiabaloldal” az alvilággal is lepaktált azért, hogy egy választást elcsaljon – fogalmaznak, kiemelve: egy demokratikus választás végrehajtásáról és felügyeletéről a demokratikus országokban a nép által demokratikusan választott Országgyűlés dolga gondoskodni. Hangsúlyozzák továbbá, hogy ezt teszik a magyar Országgyűlés által választott és felhatalmazott alkotmányos intézmények és testületek is.

Az Együtt 2014–Párbeszéd Magyarországért választási szövetség, az MSZP és a Demokratikus Koalíció szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy Bócz Endre volt fővárosi főügyész, Fleck Zoltán jogszociológus, Rytkó Emília, az Országos Választási Iroda korábbi vezetője, Szigeti Péter, az Országos Választási Bizottság (OVB) korábbi elnöke és Szoboszlai György választási szakértő, az OVB egykori tagja fogadta el felkérésüket, hogy legyenek az e hónapban megalakuló alternatív választási bizottság tagjai.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kendrew
2013. május 09. 15:44
A maffia szót lehet hanyagolni kéne a kormányzati kommunikációból. khm. dhoánymaffia
=nessuno=
2013. május 09. 00:02
Ekkora hülyeséget. Elég sánta érvek.
luccy
2013. május 08. 19:03
Ha jól rémlik, ha nem is alternatív választási bizottságot, de valami alternatív akármit a Fidesz is csinált 2010-ben. Akkor milyen alapon teszi szóvá ugyanezt a másik oldalná? Ez a szöveg meg, amit nyomatnak a maffiabaloldalról, eléggé sántít. És nem azért, mert adott esetben nem volt köze baloldali politikusoknak bűnözőkhöz (mint ahogy azt sem lehet kizárni, hogy jobboldali politikusoknak ne lett volna köze bűnözőkhöz), hanem mert elég gyenge lábakon áll ez a Portik-Laborc-ügy. Imádom ezt az adok-kapokot mindkét oldalon. Ha már egy évvel a választások előtt ez megy, mi lesz jövőre? :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!