Nem támogatják a Margitsziget átvételét Jávorék

2013. május 29. 10:07

A Jobbik fővárosi frakciója viszont támogatja azt a parlamenti előterjesztést, amely a Margitsziget fővárosi kezelésbe vételéről szól.

2013. május 29. 10:07

Losonczy Pál képviselő a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a közvetlen fővárosi irányítással a fejlesztések során ki tudják kerülni a kerületi bürokráciát. Hozzátette: nem ördögtől való, hogy a város több, turisztikailag kiemelt pontja is fővárosi kezelésbe kerüljön, így a Vár, vagy a Városliget. Utóbbit Budapest egyik szégyenfoltjának nevezte. A Hajógyári-szigettel kapcsolatban elmondta: felszólítják a kormányt, hogy kezdjen tárgyalásokat az izraeli tulajdonosokkal a visszavásárlásról, mivel a területen a válság miatt nem fejlesztettek, hanem szórakozóhelyeknek adták ki a területet, amelyeket „a börtönből irányítanak”.

A Párbeszéd Magyarországért (PM) fővárosi politikusai szerint nincs sem jogi sem egyéb indok arra, hogy a főváros közvetlen irányítása alá kerüljön a Margitsziget. A PM emellett úgy véli, a BKV reklámszerződési pályázatát úgy írták ki, hogy azon nagyon kevés cég tud indulni. Kaltenbach Jenő fővárosi képviselő, a PM politikusa a Margitszigetről szóló, a parlament által tárgyalt előterjesztéssel kapcsolatban azt mondta, „tipikus Fidesz-akcióról van szó”, amelynek indoklása szerinte nevetséges.

Úgy vélte, hogy a Margitsziget esetében hangoztatott indok - a terület idegenforgalmilag kiemelt fontossága – alapján el lehetne venni a Várat az első kerülettől, vagy a Kossuth teret az ötödiktől. Hanzély Ákos, a PM politikusa a BKV reklámfelületeinek bérbe adásával kapcsolatos előterjesztésről azt mondta, a korábbi sikertelen pályázat után most is olyan kritériumokat állítottak fel, amelyek lehetetlenné teszik a verseny kialakulását, ezzel a BKV-nak és a fővárosnak is nagy károkat okozhatnak.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2013. május 29. 13:16
Jelenleg a Margitsziget elvétele nyilván azt jelenti egyik oldalról, hogy a főváros kétségbeejtő helyzetben van anyagilag. Ezért arra a 130 millió adóbevételre pályázik, amit eddig a XIII. kerület szedett. A másik ok az lehet, hogy a tervezett karbantartásokra, fejlesztésekre saját klientúrát akar bevonni a Fidesz, ezért nem hiányzik neki a XIII. kerület politikai "ellenérdekeltsége". Nyilván, ha a sziget pl. Rogán fennhatósága alatt lenne, akkor nem kellene szívózni az átvétellel, csak egy kicsit az V. kerületet is érdekeltté kellene tenni...
kamasuka
2013. május 29. 12:40
Olyan ez a hír, ahol be lehetett volna tenni címbe a: -Kisgazda -Munkáspárt -Pártmunkás -Zöld Takony -Száztökű Macska stb. a jelen helyzetben kb. hasonló támogatottsággal rendelkező pártocskát is, mert kb. ennyire irreleváns a véleményük.
luga
2013. május 29. 11:04
Na, és?
kuwiq
2013. május 29. 11:02
De meglepődtem. Jávorék nyilván elégedettek azzal, ami eddig a fővárosban, így a Margit szigeten is történt a maszp szdsz időszakban és azóta a XIII. kerület maszopos vezetése alatt. Ebből is látszik, hogy közveszélyes útonállók, nem pedig politikusok, a választók véleménye hidegen hagyja őket, ahogy nem igazán érdekli őket és a közös, stratégiailag fontos vagyon állapota sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!