Súlyosabban büntetnék a közveszély színhelyén elkövetett lopást

2013. április 15. 07:46

A közveszély színhelyén elkövetett lopások szigorúbb büntetéséről is dönthet az Országgyűlés hétfői ülésén. A képviselők Gárdonyi-emléknappá nyilváníthatják október 17-ét, az Egri vár védőinek a török seregek felett aratott győzelme napját.

2013. április 15. 07:46

A képviselők 13 órakor Szalai Annamáriára, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) pénteken elhunyt elnökére emlékezve kezdik meg heti munkájukat. A napirend előtti felszólalásokat követően a szokásoknak megfelelően az interpellációk, azonnali kérdések és kérdések követik egymást. 

A határozathozatalok során egyebek mellett döntés születhet arról a fideszes törvénymódosító javaslatról, amely szigorúbban büntetné a közveszély színhelyén elkövetett lopást. Emellett zárószavazást tarthatnak a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló törvény módosításáról, amelyet szintén a kormánypárt kezdeményezett annak érdekében, hogy a stratégiailag kiemelt jelentőségű cégek felszámolása esetén a kormánynak - a felszámolás elrendelése után - ne harminc napja, hanem egy éve legyen arra, hogy rendeletben nyilvánítsa kiemeltté a társaságokat.

A képviselők elfogadhatják az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról szóló törvényjavaslatot is, valamint Gárdonyi Géza-emléknappá nyilváníthatják 2013. október 17-ét, az Egri vár védőinek a török seregek felett aratott győzelme napját.

A szavazások után, feltehetően már az esti órákban kezdhetik tárgyalni a magyar agrárkamaráról szóló törvény módosítását, amelyben a Fidesz rögzítené, hogy a területi szervezet elnöke nem lehet egyidejűleg az országos szervezet főigazgatója, majd megvitathatják a KDNP-s Michl József köznevelési törvényt módosító javaslatát, amely szerint az egyházi fenntartású iskolákban – bizonyos feltételek mellett – az etika tantárgyat hittan válthatná ki, és lehetővé válna a köznevelésben 10 éves kor alatt is a kollégiumi felvétel.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2013. április 15. 15:38
Körülményeskedek itt: Szóval mi van akkor, ha a lopás következménye a közveszély?
RAMBO
2013. április 15. 12:55
Én nem értem, hogy közüzemből lopást miért nem terrorcselekményként kezelik. Aki ellop egy cuccot, és ettől megáll egy fénysorompó? Szerintem ez MINIMUM 15 év kellene, hogy legyen. Sorozatbűncselekmény esetén meg még több. Jó az irány, de nem léptek elég nagyot.
magyar1206
2013. április 15. 12:40
azért ebből nem kell olyan nagy ügyet csinálni. Ez nem fog sok embert érínteni. a mandiner miért nem számol be, hogy feladta magát nyerges zoltán, az nagyon ciki lenne számukra, hogy cigányban volt valami fajta becsület. és rinyál senki sem azon, hogy Izsákon két rendőr agyon vert egy előzetesben lévő férfit, pedig ezek nagyon brutális dolgok
kuwiq
2013. április 15. 12:38
Azt kéne már leszögezni, hogy ha a lopás közbiztonságot, közellátást érint, az terrorizmusnak minősüljön, ne maszatoljunk már a katasztrófahelyzettel - aki egy vasúti átjáró elektromos jelzőlámpáját üzemképtelenné teszi azzal, hogy ellopja az aksit vagy a vezetéket, az kapjon már 50-60 évet! Aki lakások, házak, iskolák, boltok, műhelyek fűtését, világítását teszi tönkre azzal napokra, akár hetekre, hogy kábelt lop, kapjon már 50-60 év kényszermunkát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!