Portik: Mindig is a baloldalnak dolgoztam

2013. április 23. 11:06

A PestiSrácok.hu nyilvánosságra hozta a Laborc Sándor és Portik Tamás közötti találkozó jegyzőkönyvét, melyből kiderül, hogy Portik elkötelezett volt a baloldal irányába, hogy mit terveztek a Fidesz ellen, illetve az 1998-as választásokat megelőző robbantásokról is szó esett.

2013. április 23. 11:06

Nyilvánosságra hozta a PestiSrácok.hu a Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatója és Portik Tamás, a a gyanú szerint az alvilág egyik legbefolyásosabb szereplője közötti, 2008-as találkozó jegyzőkönyvét. Az Index összefoglalója szerint a dokumentumból kiderül, hogy a Liszt Ferenc téri, Menza nevű helyen történt egyeztetésen rajtuk kívül még két ember vett részt: I. és G. A PestiSrácok szerint előbbi egy MSZP-közeli vállalkozó, utóbbi egy titkosszolgálati szakember lehetett.

A 24 oldalas jegyzőkönyvből kiderül, hogy Portik elkötelezett az MSZP irányába. Ezt elmondja róla I is, aminek kapcsán Laborc megjegyezte: „Ebből komoly dolgokat lehet csinálni”. Kiderülnek részletek azokról a tervekről, melyeknek célja a Fidesz és vezetőinek lejáratása, illetve a Portik ellen eljáró hatóságok és riválisok megfékezése volt.

Laborcékat az a felület érdekelte, ahol bírákat, ügyészeket, politikusokat tudnának befolyásolni. Laborc kifejti, hogy olyanra van szükségük, amikor „valaki megpróbálja befolyásolni a döntéshozókat. Ez kábszerrel, bármivel, médiafelülettel, akár kupiba elvinni”. „Én mindenben, amit önök mondanak. Én bármit 150 százalékig elhatároztam, régóta a lelkemben, meg a szívemben. Nem hiszem, hogy tudnak olyat kérni, amit ne tennék meg” – így reagált Portik Laborc kérésre.

Portik elmesélte saját történetét is, panaszkodott, hogy egyes rendőröknek, ügyészeknek nem volt elég a pénz, amit fizetett nekik, de Laborc megnyugtatta, és utalt egy bíróra is, aki nem független a külső befolyástól, mire Portik megnyugodott. Kiderült az is, hogy ment pénz a politikába is, Laborc kérdésére I közölte, hogy hozzá ment a pénz. Ezután elbúcsúztak I-től, majd az 1998-as ügyekről kezdenek el beszélgetni, amikor Portik leszögezi, hogy „nem is értek egyet a jobboldallal, sem a szívem, sem a lelkem nem húz oda, mindig is a baloldalnak dolgoztam, semmi bajom nem volt velük. Olaj, cigaretta, minden volt”.

Portik arról is beszél, hogy szerinte a jobboldal le akarja takarítani a baloldalt, és „ehhez kellett a megrendelő”. Megjegyezte, hogy néhány éve, amikor hazatért, csapdába akarták csalni, és olyan dolgokat akartak a nyakába varrni, amikről nem is tudott. Szerinte a jobboldal le akarta őt csukni. Laborc erre úgy reagált, hogy ezekben a dolgokban viszonylag gyorsan tudnak lépni, de hozzátette, hogy túl sok idejük már nincs. Portik erre válaszul közölte, hogy tudja, és mindent el fog követni, mert ha nem az MSZP győz, akkor az első dolog lesz, hogy őt elviszik. „Lehet, hogy engem is elvisznek akkor” – tette hozzá Laborc.

A dokumentumból az is kiderült, hogy az 1998-as választásokat megelőző robbantások önrobbantások voltak, ezeknek is köszönhetően bukott meg az MSZP.  Portik szerint zseniális megoldás, és egyben kamu volt, hiszen senki sem volt a közelben [a robbantásokkor], de „mindenki erről... mennyi szabályszegést követtek el önök szerint... Nincs közbiztonság, és hány ember ijedhetett meg, hogy az MSZP ... ez volt az a ... ebben. Gyönyörű, zseniális.” Portik felvetette, hogy ha ez ment 1998-ban, akkor miért ne menne 2010-ben is, mire Laborc leszögezte, hogy tartanak tőle, de nem lenne jó, ha hasonló folyamat indulna el.

További részletek, és a Laborc-Portik találkozó teljes jegyzőkönyve a PestiSrácok.hu oldalon olvasható.

Összesen 207 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bábeli békák
2013. április 23. 17:44
Vancsik Zoltánt gyerekei, elsősorban fia rendőrségi ügyeivel próbálták sarokba szorítani. Miként arról annak idején beszámoltunk, ifjabb Vancsikot tavaly Ausztriában kábítószer birtoklásán érték tetten.
micream
2013. április 23. 17:44
miért gondolom, hogy portik a következő orbán kormányban akár államtitkár is lehet?
Kolompár Tarzan
2013. április 23. 17:24
Ezt az anyagot elvihetnék Viviane Redingnek, aki igazságügyi főbiztosként le kellene, hogy csukassa a teljes baloldali politikai elitet, Bajnaistós, Házmesterestül, Fletóstul. Ha nincs elég börtön, megyek segíteni szombatonként, kalákában építünk még párat.
Bábeli békák
2013. április 23. 17:20
Napkelte, diszkók, zónataxik, Citag Ellák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!