Bajnainak semmi köze a székházfoglaláshoz

2013. április 11. 14:48

Bajnaival csak az a jobboldali kormánypropaganda próbál összemosni minket, amely azt hirdeti, hogy aki nem fideszes, az csakis Bajnai embere lehet, vagy kommunista, vagy külföldről pénzelik – esetleg ezeknek egy kombinációja.

2013. április 11. 14:48
Misetics Bálint

„Hecceli-e még Bajnai Gordon, vagy az Együtt2014 vezetője hallgatott Kocsis Mátéra, a Fidesz kommunikációs igazgatójára, és felhagyott az ön, meg a többi székházfoglaló további bujtogatásával?

Bajnai Gordonnak semmi köze nincs, és nem is volt a székházfoglaláshoz. Azt hiszem, hogy a foglalás résztvevőinek túlnyomó többsége ellenzékben volt már 2010 előtt is, én biztosan. Az akcióban többek között az volt a szép, hogy nagyon sokféle háttérrel rendelkező ember tudott benne együttműködni. Olyanok is, akiknek az a meggyőződése, hogy Bajnai is elmehet a fenébe, és olyanok is, akik egyébként talán egyet is értenek ezzel, de ennek ellenére azt gondolják, hogy az Orbán-rezsim mielőbbi leváltása érdekében széleskörű ellenzéki együttműködésre van szükség. De ettől még nem válik senki »Bajnai emberévé«, ahogy azt a Fidesz hangoztatja. A Lendvay utcai tiltakozásunk nem a 2014-es választásokról szólt, hanem az Alaptörvény negyedik módosításáról.

Ilyen részletekbe menően megbeszélték az akciók résztvevői, hogy milyen politikai nézeteket vallanak?

Arról, hogy ki mit gondol Bajnairól vagy más pártokról, a székházfoglalás előtt nem beszélgettünk. Az Alaptörvény negyedik módosításáról volt szó, az alkotmányos demokrácia felszámolásáról, illetve a polgári engedetlenség filozófiájáról. Komolyan megvitattuk, hogy miért tartjuk már nemcsak igazolhatónak, hanem lelkiismereti kötelességnek, hogy a polgári engedetlenség eszközével is tiltakozzunk a jogállam és a demokratikus intézményrendszer szétverése ellen.

Pártszimpátiákról nem beszéltünk, a Fidesz-székház udvarában azonban azzal kapcsolatban például konszenzus volt, hogy, amikor hírt kaptunk arról, hogy az MSZP és a DK támogató sajtótájékoztatót tervez a helyszínre, akkor gyorsan megpróbáljuk őket lebeszélni erről. A DK-val nehezebb volt megértetni a szempontjainkat, így azt is el kellett mondanunk, hogy ha mégis odajönnek, azt fogjuk skandálni, hogy nem kérünk a DK-ból. Magától értetődő volt, hogy nem szeretnénk, ha a tiltakozásunkra bármelyik párt rátelepedjen. Bajnaival csak az a jobboldali kormánypropaganda próbál összemosni minket, amely azt hirdeti, hogy aki nem fideszes, az csakis Bajnai embere lehet, vagy kommunista, vagy külföldről pénzelik – esetleg ezeknek egy kombinációja.

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gary_cooper
2013. április 11. 21:40
..."aki nem fideszes, az csakis Bajnai embere lehet, vagy kommunista, vagy külföldről pénzelik – esetleg ezeknek egy kombinációja." Pontosan ebben a sorrendben. Esetleg gyurcsányista, neobolsevik, anarchista, bajkeverő, idióta stb. Merthogy még azzal sincs tisztában sem ő, sem a társai, hogy mi ellen tiltakoznak. Mert ami ellen tiltakoznak az nem létezik. Csak azt szeretnék, ha elhinnénk, hogy létezik. Ugyanis demokrácia is van, sajtó-, vélemény- és gyülekezési szabadság is van (különben nem tudnának bohóckodni), az Ab-től sem vették el a jogaikat stb. Komolytalan egy csapat. Amilyen az ellenzékünk.
preludio11
2013. április 11. 20:27
Rugalmas elszakadást hajt végre a beégett provokátor csapat. Vadul bizonygatják,hogy tulajdonképpen ők nem is azok,akiknek mindenki hiszi őket. Ha esetleg az akcióikból komolyabb társadalmi támogatással rendelkező tiltakozó mozgalom alakult volna,akkor a káoszban egyszercsak megjelenne a Nagyszakértőrendrakó,akinek a bölcs,higgadt,halk szavaira hallgatva,elcsendesülne a vihar. CSAK VELE tárgyalt volna az "elégedetlen emberek élcsapata",minden szavát kihangositva viszhangozta volna Magyarland,és hirtelen megkerülhetetlen politikai TÉNYEZŐVÉ vált volna. A kommunisták nagyon szeretnek válságmenedzserkedni,csak arról hallgatnak mindig mélyen,hogy ők maguk a válság okozói. Szerencsére már annyira töketlen kretének,hogy már egy sima lázadást sem tudnak kiprovokálni.
BőröndÖdön
2013. április 11. 20:07
Dr.Szöszi is megmondta,hogy a Bajnai emberei,punk-tum,oszt jónapot!
atila68
2013. április 11. 19:31
Persze, hogy semmi köze, hiszen a székházfoglalók kérdés nélkül siettek deklarálni, hogy soha nem találkoztak és nem is ismerik Bajnai Gordont. Cáfoljátok csak amit senki nem kérdezett!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!