Jobbik: A minőség versenyezzen, ne az ár!

2013. április 16. 11:40

A párt azt kezdeményezi, hogy bizonyos mezőgazdasági termékeket és alapvető élelmiszereket ne vehessenek meg a garantált felvásárlási ár alatt a nagy áruházláncok.

2013. április 16. 11:40

A Jobbik határozati javaslatban kezdeményezi, hogy a nagy áruházláncok bizonyos mezőgazdasági termékeket és alapvető élelmiszereket ne vehessenek meg a garantált felvásárlási ár alatt – jelentette be keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Volner János. A frakcióvezető-helyettes közölte: javaslatukkal a magyar termelőket akarják megvédeni a gyilkos árverseny okozta tönkremenéstől. Egyúttal azt is el akarják érni, hogy az áruházláncok ne tudjanak visszaélni az erőfölényükkel.

A radikális párt azt szeretné, hogy a minőség versenyezzen és ne az ár – jelentette ki Volner János. Szavai szerint az Európai Unió által bevezetett minőségbiztosítási rendszerek nem a jó, hanem az egyenletes minőséget garantálják, ennek következtében időnként silány termékek jutnak el a vásárlókhoz. Az ellenzéki politikus arra is kitért, hogy a Jobbik hisz a verseny szabadságában, de úgy látják, hogy a nagy áruházláncok mellett maga az EU is versenytorzító módon viselkedik, hiszen különböző mértékű agrártámogatást ad a különböző országoknak.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bookmark
2013. április 16. 15:36
Az áruknál a szállítás is pénzbe kerül. A vevő nem tudja, hogy mi terem a szomszéd kertjébe, így megveszi a 4000 km-t utazott paradicsomot. Ezen kéne változtatni. Az internet erre is jó lenne. A házhoz szállítás a másik olyan téma, amivel a multikat vígan le lehetne körözni. De ahhoz szervezés és kemény munka kell.
Gombóc XVI. Artúr
2013. április 16. 15:04
Én továbbra sem értem, hogy (pl.) a Tescoban hogyan lehet olcsóbb a szlovák tej, mint a magyar. Ez így nagyon nem oké...
gross
2013. április 16. 14:54
Az agrártámogatások (területalapú) tudtommal már elérte a 100%-ot. Eleinte 25% volt az EU kasszájából, amit a magyarok - csakúgy, mint a tagság előtt - kiegészíthettek 30%p-al. Figyelembe veendő azonban az is, hogy a földbérlet és a munkaerő olcsóbb Magyarországon, ez jelentősen enyhítette a hátrányt.
Dr. Wilbur Swain
2013. április 16. 14:44
az a baj, hogy a neten hőzöngő "magyar termékezők" azért mégis megveszik a Tescoban a szlovák krumplit a magyar termelőket a magyar vásárlóknak kellene megmenteniük, de a kedves vásárló inkább megveszi a két forinttal olcsóbb import kaját
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!