Hová tűntek a magánnyugdíj-pénzek?

2013. április 11. 09:35

A fideszes képviselők nem kívántak, vagy nem tudtak konkrét választ adni arra a kérdésre, hogy hová került az egykori magánnyugdíj-pénztári tagok pénze.

2013. április 11. 09:35

A NOL TV parlamenti riportere arra a kérdésre kereste a választ kormánypárti képviselőknél, hogy hová lett az egykori magánnyugdíj-pénztári tagok megtakarított pénze. Pokorni Zoltán szerint az Államkincstárban.

Babák Mihály így válaszolt: „Ezt ne tőlem kérdezze meg, a nyugdíjpénztártól, hiszen ők fogják vezetni ezt a számlát”, de a pénz „megvan az államkasszában … mert állami nyugdíjról van szó”. Babák azt is elmondta, hogy valószínűleg egy számviteli program hiányzik, emiatt nem sikerült még átvezetni a megtakarításokat.

Papcsák Ferenc szerint „a szakpolitikusokat kell erről megkérdezni”, Turi-Kovács Béla pedig ezt mondta: „Én nem vagyok pénzügyi szakember, ebben valaki mást kell kérdezni”, majd hozzátette: „biztos vagyok benne, hogy a létező legjobb helyen” vannak a megtakarítások. Hende Csaba szerint „törvényes módon törvényes helyre került” a pénz. Néhány képviselő nem válaszolt a NOL TV kérdésére.

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. április 12. 15:25
"Hová tűntek a magánnyugdíj-pénzek?" nol óda!?! ODA!!!!!
rogananti
2013. április 12. 11:27
Egyedül a Pokornit zavarja a gerince.
Hober Marlow
2013. április 12. 07:38
Nem az a kérdés, hogy hová került, vagy hogy hol van?... Illetve lehet kérdés, de értelmetlen, mivel a válasz ott van, meg itt is van: az ÁLLAMKASSZÁBAN. Az viszont már lehet kérdés, hogy ONNAN hová vándorol, vándorolt tovább. Amelyik képviselő a fenti választ adta, az jól válaszolt, aki meg nem tudott vagy akart válaszolni, az már a következő kérdésre gondolt /töketlen banda/ :-)))
gross
2013. április 11. 23:51
Ez már veszett fejsze nyele... Inkább azon gondolkodjunk, hogy mennyire kell a felosztó-kiróvó rendszer paramétereit módosítgatni, hogy fenntartható legyen a nyugdíjrendszer 20-25 év múlva (beleértve az általános adóbevételből fedezett szociális jellegű alapnyugdíjakat vagy nyugdíjpótlást is). És mit módosítanánk elsősorban: - friss nyugdíjasok helyettesítési rátája - korábban nyugdíjba vonultak járandóságának éves indexálása - nyugdíjkorhatár - nyugdíjjárulék mértéke
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!