Haza és Haladás: A Fidesz is számoljon el a propagandapénzekkel!

2013. április 23. 16:07

A Haza és Haladás Egyesület szerint a Fidesznek „kulturális sokkot” okozott, hogy a Haza és Haladás Alapítvány nyilvánosságra hozta, kitől kapott támogatást és mire használta azt.

2013. április 23. 16:07

A Bajnai Gordon vezette egyesület az MTI-nek küldött közleményben arra szólította fel a kormánypártot,  számoljon el, milyen pénzből és mennyit költött propagandára és „gyűlöletkampányra”, például az olyan „csatlós szervezetek” támogatására, mint a Civil Összefogás Fórum. Arra reagáltak, hogy Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője sajtótájékoztatón közölte: választ várnak Bajnai Gordontól arra, kötött-e „paktumot” őt támogató amerikai üzleti körökkel. A volt kormányfő által létrehozott Haza és Haladás Alapítvány a múlt héten tette közzé minden, egymillió forintnál nagyobb összegű adományát és kiadását. Ezzel kapcsolatban a Fidesz szóvivője kifejtette: a támogatók között szerepel a több amerikai üzletember – köztük Soros György – kezdeményezésére létrejött Center for American Progress, amely 2011-ben 209 ezer euró, mai árfolyamon körülbelül 60 millió forint, 2012-ben pedig 229 ezzer dollár, mai árfolyamon mintegy 52 millió forint támogatást adott.

Erre válaszul a Haza és Haladás közölte: amióta nyilvánosságra hozták a támogatások listáját, a Fidesz és a kormányhű média hadjáratot folytat ellenünk, amelyre egyszerre jellemző az Amerika-ellenesség és „a politikai mutyikultúra görcsös védelme”. „Mindez jól mutatja, miért van szükség az általunk sürgetett korszakváltásra: egy normális országban nem az a hír, ha egy politikai közösség elszámol a választópolgároknak azzal, kitől kap támogatást és azt mire költi, hanem az, ha takargatja pénzügyeit” – írták, megjegyezve: a Fidesz úgy költ el vagyonokat politikai, hogy a felhasznált forintmilliárdok forrása és útja teljesen áttekinthetetlen. Hozzátették: megdöbbentő a Fidesz politikusainak nyilatkozataiból tükröződő EU- és Amerika-ellenesség, mivel mind az Európai Unió, mind az Egyesült Államok elkötelezett szövetségese Magyarországnak.
 

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2013. április 23. 23:37
Jobbik is elszámolhatna az iráni, orosz pénzekkel!!
BőröndÖdön
2013. április 23. 20:47
Ne túlozzunk,az állampárt arca teflonnal van borítva!
Monkey4you
2013. április 23. 18:34
Na, ez az az eset, amikor a vádlott mondja meg a bírónak, hogy milyen ítéletet hozzon!!!
Monkey4you
2013. április 23. 18:30
Mütyürkéim! Ha a Fidesz bemutatná, hogy kik támogatják és mennyivel, ti csak bámulnátok mint borjú az új kapura. "Nem értünk mi ehhez!!!"...:))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!