Folytatódik a rezsicsökkentés

2013. április 23. 08:43

Júliustól a víz, a szemétszállítás, a palackos gáz, a szennyvízszippantás és a kéményseprés költségeit csökkenti a kormány.

2013. április 23. 08:43

A Fidesz szerint a rezsicsökkentéssel erkölcsi kötelességüknek tesznek eleget, mivel az emberek érdekeit nézik, és nem a szolgáltatókét.

Az MSZP szerint még nagyobb rezsicsökkentés kellene, de igazságosabban.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2013. április 23. 23:33
Ezekről a dolgokról nekem Bayer Zsolt szállóigévé vált mondata jut eszembe: "Van egy világ, ami a médiából árad ránk,és van egy másik világ, a MÉLYMAGYAR, ami a valóságról szól." A legjobb példa rá a Kossuth rádió hírműsora.
Obulus
2013. április 23. 21:57
Aki élt már un. nyugati országban, főleg az Egyesült Királyságra jellemző, de Németországra is, az tudja, hogy ott tudatos energiafelhasználók az emberek. Nem pocsékolnak, nem fogyasztanak túl, mint nálunk. Éjszaka kikapcsolják a fűtést, odafigyelnek a fogyasztásra. Itt hiába nőt fel egy új generáció, sajnos a kádár-rendszer szocialista pazarló gyakorlata benne van az emberek többségében.
rogananti
2013. április 23. 21:40
Az V. kerületben a Cigar Tower tulajdonosaira, Csetényi Csabára és Krskó Tiborra köszöntött rá a szerencse, előbbi két, utóbbi öt trafik üzemeltetési jogát is elnyerte. Ráadásul Csetényi testvére, Zsuzsanna is nyert, ő két dohányboltot nyithat, így a Csetényi-Krskó páros üzemeltetheti majd a Rogán Antal vezette kerület trafikjainak többségét. Csetényi egyébként Rogán társasházi szomszédja, és Krskó Tiborral közösen annak a Hamu és Gyémánt Kft.-nek a tulajdonosa, amely nemrég az önkormányzat 120 milliós kommunikációs tenderét megnyerte. Rajtuk kívül a kerületben még négyen nyertek el egy-egy koncessziós jogot. Közülük az egyik a minőségi pipákat forgalmazó Gallwitz üzlet tulajdonosa, Zöllner Viktor, de a kerületi nyertesek listáján szerepel Borosi Zoltán is, aki minden jel szerint a rendszerváltás időszakában a CBA-vezér Baldauf Lászlóval volt gazdasági munkaközösségben, később pedig a CBA-Baldauf Kft. ügyvezető igazgatói székében is ült. Borosi emellett a II. kerületben is nyert két trafikra jogot, és a VII.-ben is egyet. Akárcsak Breier Lászlóné, akivel kapcsolatban valószínűsíthető, hogy a felesége a szintén CBA-igazgatósági tag Breier Lászlónak: a nő mától boldog koncessziótulajdonos is, hiszen a III. kerületben kettő, a XII. kerületben három trafik jogát nyerte el. A CBA mindent visz A CBA-szál egyébként meglehetősen erős: több budapesti kerületben is felbukkannak a cég igazgatósági tagjai vagy azok közvetlen rokonai. Ha nem csupán névazonosságról van szó, ami a ritka nevek miatt nem túl valószínű, a CBA tíz igazgatósági tagjából hatan személyesen saját maguk nyithatnak boltot, ők hatan együtt összesen 17-et. A CBA igazgatósági tagok közül Gyelán Zsoltnak lesz kettő trafikja a II. és kettő a XII. kerületben, Halmschláger Antalnak egy Kesztölcön, Krupp Józsefnek egy a XII. kerületben és egy Érden, Viszokay Árpádnak kettő a III. és egy a VII. kerületben, Lekeny Györgynek kettő Szegeden, Breier Lászlónak pedig kettő a III. és három a XII. kerületben. További 16 olyan bolt lesz, amelyek tulajdonosairól nagy valószínűséggel kimondható, hogy a CBA igazgatósági tagjainak közeli hozzátartozói. Az ön polgármestere is nyert? Vagy más érdekes történetet tud a dohányboltokról? Íra meg nekünk az [email protected] címre. Gyelán Emese nevén például három bolt lesz a XII. kerületben. Gyelán Emesének biztosan van köze nemcsak Gyelán Zsolthoz, hanem a CBA-hoz is, legalábbis ha a nyertes az a Gyelán Emese, aki honlapot készített magának, és a 'Meló' menüpontba ki is írta, hogy a CBA-nál dolgozik. Dienes Éva Irén, akinek két trafikja lesz a VIII., és egy a XVIII. kerületben, Dienes Zoltán hozzátartozója, aki szintén a CBA igazgatóságának a tagja, de saját nevén egyetlen trafik sem lesz. A cégadatbázis szerint Dienes Éva Irén és Zoltán lakcíme megegyezik. index.hu
BőröndÖdön
2013. április 23. 20:36
Parasztvakítás ezerrel,semmi több!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!