Ezután sem sérthetik az áldozatok emlékét

2013. április 10. 10:40

Répássy Róbert szerint a közvélemény úgy gondolja, hogy nem fér meg az Adj gázt!-féle sértő megemlékezés az Élet Menete mellett.

2013. április 10. 10:40

A magyar társadalom többségében visszatetszést vált ki az önkényuralmi jelképek viselése – jelentette ki Répássy Róbert a HírTv Rájátszás című műsorában. A véleménynyilvánítási szabadságnak is van határa, ez pedig Répássy szerint az emberi méltóság megsértése, valamint a másokban való félelemkiváltás. Répássy szerint ilyenkor „a köznyugalom megzavarása történik”, ezzel a szabályozással pedig szerinte húsz évig nem volt baja az Alkotmánybíróságnak.

Az igazságügyi államtitkár úgy véli, Strasbourg szerint van pozitív értelmezési tartománya a vörös csillagnak, viszont ezt a volt szovjet megszállási területen élők másként látják. Répássy kijelentette: ha valaki vörös csillagot fog viselni, és az sérti egyesek méltóságát, akkor kezdeményezhetnek majd büntetőeljárást az ügyben.

Répássy elmondta: nehezen talál szavakat arról, hogy „liberális szervezetek” antiszemitázzák a kormányt, amikor pedig a kormány betiltja az Adj gázt! rendezvényt, „akkor a gyülekezési szabadságot védelmezik álszent módon”. Répássy szerint a gyülekezési szabadsággal ugyanaz a helyzet, mint a véleménynyilvánítás szabadságával: van egy határa, olyan rendezvény pedig nem fér meg az Élet Menete mellett szerinte, mely sérti az áldozatok méltóságát, emlékét. Répássy szerint ezt a közvélemény is így gondolja.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trabantkombi
2013. április 10. 19:49
Egy: Ki a faszom engedélyezte a motoros felvonulást, és miért nem rúgták még ki?? Kettő: Mi a faszomat csinált pintér komcsi milliárdos elvtárs, és miért nem mondott még le? Három: Hogyan van az, hogy gyurcsányt a vérbe szopatták, mert állítólag utasította a rendőrséget, most meg a felcsúti dagadt baltás tahó csak úgy utasít bárkit, és hős lesz?? Még szerencse, hogy ez nem kettős mérce!!! Igen, nekünk mindent szabad, ami miatt amazokat gyalultuk! Férgek! 2014!!!
Akitlosz
2013. április 10. 17:22
A mandineres közvélemény mintha egészen más véleményen lenne. Persze nem reprezentatív, de Répássy egyéni véleménye sem a közvélemény. Ha demokrácia lenne és a közvélemény döntene, akkor egészen másmilyen országban élnénk.
BőröndÖdön
2013. április 10. 16:33
A képmutatás teteje az,amit az állampárt előad!
Gombóc XVI. Artúr
2013. április 10. 16:25
Ott ette meg a fene, ha egy politikus akarja megszabni azokat a határokat. Ez egy demokráciában felettébb veszélyes. Anno Bácsfi Diána feltűnésekor is nyilas-veszélyt vizionáltak egyesek (főleg a Dohány utca környékén), most pedig se Bácsfi Diána, se nyilasok. Ideje lenne már nagykorúnak nézni ennek az országnak a lakóit. Majd ők eldöntik, hogy miről mit gondoljanak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!