Megtalál minket minden őrült

2013. április 15. 14:37

Megtörtént a bölcsészkaron egy csomó minden: listaügy, teremfoglalás, HaHa. Megtalál minket minden őrült, mert ez lett a csatatér. Interjú.

2013. április 15. 14:37
Dezső Tamás

Azt nem tartja aggályosnak, hogy habár érthető módon a legtöbb szó a rasszista, a pártkötődésre, illetve a nemi identitásra vonatkozó jelzőkről esett, de a végül kikerült listában más szenzitív adatok is szerepeltek, például betegségekre, gyógyszerszedésre vonatkozóan?

Dehogynem. Amennyiben ez a gólyatábornak az előkészítése volt, az kiderül az Excel-fájlok belső naplóiból. Az ellenőrzést végzők pontosan tudni fogják, hogy ki, mikor mentett, mikor keletkezett az ősfájl. Hogy a gólyatábor előtt preparálták ezt, vagy ott a gólyatáborban ülve látták a hallgatókat, és akkor írták le őket, nem tudom megmondani. De nyilván nemcsak a vallási, etnikai és nemi identitásra vonatkozó megjegyzéseket, hanem egyéb szenzitív adatokat is tartalmazott. Amennyiben a betegségre vonatkozó adatokat nem önként adták meg (esetleges orvosi kezelésre felkészítendő), akkor ez is kirekesztő adat. Ilyet nyilvántartani nyilván tilos, felhasználni pedig... nem találok rá jelzőket.

Hogyan látja a matricaügyet?

Az antiszemita matricák ügye nyilvánvaló provokáció. Megtörtént a bölcsészkaron egy csomó minden: listaügy, teremfoglalás, HaHa – politikai reflektorfénybe kerültünk. Megtalál minket minden őrült, mert ez lett a csatatér. Én hadtörténész vagyok. Liddell Hart írt egy Stratégia című könyvet, a második világháború minden nagy hadvezére ezen nőtt fel. Van benne egy elmélet, ami arról szól, hogy két egymással szemben álló hatalom a küzdelmet nem a közvetlen határai mentén vívja meg, hanem egy olyan hadszíntéren, ami távol esik, de mindkettőnek fontos. Én most úgy látom, hogy a bölcsészkar az a csatatér, ahol politikai motívumoktól sem mentes, ideológiai harc folyik.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ottapont
2013. április 15. 19:16
"-A társadalomban az embernek nemcsak jogai, hanem kötelességei is vannak. Egyetértesz vele? -Nem, nem értek egyet! Jogok vannak! Pont." http://www.youtube.com/watch?v=VOOzI_24_KE no comment
atila68
2013. április 15. 18:48
A HAHA az a DK-nak ami az MSZMP-nek a KISZ volt
drkovax
2013. április 15. 17:59
Murphy: "Ha olyan programot írsz, amit hülyék is tudnak használni, előbb utóbb csak azok fogják" Ez persze egy egyetemi szakra/karra is igaz, ha hülyék is elvégezhetik, előbb utóbb csak azok fognak oda jelentkezni. Nincs miért csodálozni, hogy: "Megtalál minket minden őrült" ...
kjkj945
2013. április 15. 15:51
Hűha haha!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!