Az MSZP választmánya elfogadta a párt új stratégiáját

2013. április 27. 16:45

A ma még párt nélküli, bizonytalan választók megnyerése, a meglévő szimpatizánsok elkötelezettségének erősítése és a szocialisták üzeneteinek hatékonyabb közvetítése a célja az MSZP stratégiájának, amelyet a párt választmánya szombaton fogadott el.

2013. április 27. 16:45

Mesterházy Attila, a szocialisták elnöke a tanácskozás után újságíróknak elmondta: kiemelt témákat határoztak meg, így az MSZP a következő egy évben döntően az emberek megélhetési problémáira, szociális nehézségeire, a munkanélküliségre igyekszik válaszokat adni, de ezután sem hagyják szó nélkül a rasszista, antiszemita megnyilvánulásokat.

Szólt arról, hogy a választmány – összhangban azzal, hogy délelőtt Bajnai Gordonnal, az Együtt-PM szövetség vezetőjével közös egyénijelölt-állításról állapodtak meg – felhatalmazást adott az MSZP megyei elnökeinek, hogy kezdjenek tárgyalásokat a „demokratikus ellenzéki” pártok helyi szervezeteivel. A mandátum a közös akciók szervezésén túl kiterjed a közös jelöltek kiválasztására a parlamenti, illetve az önkormányzati választásokon. Az MTI kérdésére Mesterházy Attila azt mondta, az MSZP továbbra is úgy gondolja, hogy a demokratikus ellenzéknek közös listát kell állítania a jövő évi parlamenti választáson, ám erről Bajnai Gordonnal még nem váltottak szót.

Szintén idő előttinek tartotta azt, hogy az egyéni jelölteken milyen arányban osztozhat az MSZP és az Együtt 2014, illetve a lehetséges miniszterelnök-jelölt személyét firtató kérdésről sem tudott érdemben beszélni. Mint mondta, az egyeztetések azért fontosak, hogy lényeges kérdés legyen, ki az ellenzék kormányfőjelöltje, ma ugyanis a biztos pártválasztók között még a Fidesz vezet.

A stratégia célja az is, hogy a bizonytalan szavazók előtt is világossá tegyék, az ország állapotáért Orbán Viktor miniszterelnök felelős. Szó volt még a választási felkészülésről, meghatározták a választókerületekben elvégzendő feladatokat: helyi problématérkép összeállítása, aktivisták toborzása, adatbázisgyűjtés, utcafelelősök kinevezése és egy mozgósítási terv összeállítása. Mindezt azzal indokolta a pártelnök, hogy a választás az egyéni körzetekben fog eldőlni.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2013. április 28. 12:32
"a szocialisták üzeneteinek hatékonyabb közvetítése" gyenge stratégiai lépés. Az ország szempontjából a legjobb stratégiai lépés az lenne, ha lelépnének és megfizetnék mindazt a kárt, amit az országnak tettek.
OberEnnsinnen
2013. április 28. 12:07
"helyi problématérkép összeállítása, aktivisták toborzása, adatbázisgyűjtés, utcafelelősök kinevezése és egy mozgósítási terv összeállítása." ... mozgósítási terv összeállítása. Hol lesznek a gyülekezők "mozgósítás" esetén? A fegyvereket mikor osztják? Egyszerre a lőszerrel? Egykori Munkásőrök, párttitkárok, privatizáló emberek-asszonyok, azok gyermekei, unokái is jelentkezhetnek? Besúgók, spiclik? Buzgó jó elvtársak? Volt ÁVÓ-sok talán, ők is? Ja ők egyenesen a "kiemelt" kategóriába kerülnek, s nekik jelentkezni sem kell. A vörösök ezeket imádják, - talán van bennük elhibázott gén - toborzás, adatbázisgyűjtés, utcafelelősök, mozgósítás... Hogy ennek a végén miért szerepel szinte megszállottként a LÖVETÉS, rendőrroham, kardlapozás, koncentrációs tábor létrehozása secperc alatt (Magyar Rádió udvara), az már csak alkérdés náluk.
ciseaux
2013. április 28. 11:53
ps:...: Baltás-Baltás-Baltás-Baltás_baltás-stb....
silvester
2013. április 28. 11:35
A két pemetének ajánlom eggyezenek ki a jelölt személyéről, legyen a közös jelölt Castro a fidel.Végül is megújulás kell nem de.No de Castro él e még,ezt ellenőrizheti a libás a közelből Clintonné segedelmével.Ha még sem élne ott van Kim Szung Un akit mindenki un- pár senkiházit kivéve-,úgy ahogy a jelölőket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!