Az MSZP az egészségügyisek kényszernyugdíjazása ellen van

2013. április 12. 15:29

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy az oktatás mellett az egészségügyben is vonja vissza a nélkülözhetetlen, nagy tudású szakemberek kényszernyugdíjazását.

2013. április 12. 15:29

Tukacs István, a szocialista párt országgyűlési képviselője pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, a nyugdíjkorhatárt elért közalkalmazottak kötelező nyugdíjazása veszélyezteti az egészségügyi ellátást, mivel azáltal az ágazat pótolhatatlan embereket veszít.

Az ellenzéki politikus szerint a kényszernyugdíjazás a különböző szakmai elitek „lefejezéseként is értékelhető, amivel azonnal fel kell hagynia a kabinetnek. Tukacs István azt mondta, bár a kormány korábban azt ígérte, hogy egyszerre tájékoztatja beadványuk elbírálásáról a kényszernyugdíjazás alól mentességet kérő egészségügyi dolgozókat, az onkológiai intézetben ennek ellenére 60-70 orvos és szakdolgozó még mindig nem kapott értesítést kérelméről, holott az intézményben ketten már megkapták felmentésüket.

Az államtitkárság csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy az egészségügyi ágazatban a nyugdíjasok továbbfoglalkoztatási tájékoztatása még nem fejeződött be, így az érintettek száma sem tekinthető véglegesnek.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mandibaby
2013. április 12. 16:01
Most megint nyitott kaput döngetnek a szocik!
kjkj945
2013. április 12. 15:56
maszop "a nélkülözhetetlen, nagy tudású szakemberek " Kapjanak vizitdíjat!!!!! Ugyi?????
micream
2013. április 12. 15:50
ügyes! a baltás lapátra tette a nyugger dokikat, azok cserébe biztos csak dícsérni fogják a baltást a betegeknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!