Apáti állítja, nincs rejtegetnivalója

2013. április 02. 15:31

A jobbikos Apáti István szerint nincsen rejtegetni- vagy takargatnivalója annak kapcsán, hogy a Blikk szerint ő vette fel a második legnagyobb összeget képviselői költségtérítésként. A képviselő arra szólította fel a Fidesz és az MSZP országgyűlési képviselőit, hogy hozzá hasonlóan adjanak számot képviselői javadalmazásukról és az általuk költségtérítés címén felvett összegekről.

2013. április 02. 15:31

A Blikk múlt heti felmérése szerint az ellenzéki politikus a parlament 2010 májusi megalakulása óta a második legnagyobb összeget vette fel képviselői költségtérítésként: a jobbikos honatya összesen több mint bruttó 26,7 millió forintot kapott lakhatási támogatás és választókerületi pótlék címén. A napilap cikkére reagálva Apáti István keddi, Nyíregyházán tartott sajtótájékoztatóján elmondta: nincsen rejtegetni-, vagy takargatnivalója a felvett költségtérítés kapcsán, mivel minden adófizetőnek joga van tudni, hogy a választott képviselői milyen jogcímen és mennyi pénzt kapnak. Az ellenzéki politikus szerint ugyanakkor komoly félreértéseket kell eloszlatni ezzel kapcsolatban, mivel sok tévedésre adott okot a Blikk által készített felmérés.

A feltüntetett összeg 2010-től értendő és bruttó, tehát adóköteles juttatás – hangsúlyozta Apáti István. A jobbikos képviselő ugyanakkor elismerte, hogy ez az összeg adózás után is „valóban nagyon magas”. Mint elmondta, a költségtérítését az önkormányzati és területfejlesztési bizottság alelnöki tisztsége után járó juttatás és a Budapest-Mátészalka távolság miatt járó választókerületi pótlék emelte ilyen mértékűre. A képviselői költségtérítések megállapításának és elszámolásának törvényben rögzített szabályai vannak, ennek megfelelően a „tételes elszámolási rendszerben minden forinttal el tudtam számolni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak” – mondta Apáti István. Hozzátette: a teljes javadalmazásból eredő megtakarítások a nyilvános képviselői vagyonnyilatkozatban találhatók meg. A jobbikos képviselő sajtótájékoztatóján felszólította a Fidesz és MSZP képviselőit, hogy ők is részletesen számoljanak el eddig felvett javadalmazásaikkal.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mikobalu
2013. április 04. 15:10
28 milliós lakhatási támogatás? abból már házat építhet. Na és akkor ők balhéznak a szegények jogaiért. Semmivel sem jobb mint Gyurcsányék. Ők nis tönkre tennék az országot, csak előbb kiirtanák a felét.
cinege
2013. április 02. 23:11
Lám-lám!A jobbik elviekben utálja az adófizetők pénzével való visszaélést, a gyakorlatban mégis csak visszaél vele! A jobbik azt is állítja, hogy nem náci párt, miközben minden zsidót legszivesebben a Dunába lőne! Ennyit a jobbik szavahihetőségéről!
r.lucas7
2013. április 02. 21:46
Mindenképpen elfogathatatlan, hogy a náci ideológiákat képviselő Jobbik részese a Magyar Parlamentnek, és az is, hogy egy képviselőjük ekkora összeget kapjon lakhatási támogatás, valamint választókerületi pótlék címén.
karika01
2013. április 02. 21:40
Na az a nem gyenge! Érdekes módon pont ez az a társaság, akik sok ügy kapcsán a leghangosabban tudnak biznisz-szektázni vagy pénzügyi visszaélésekről, csalásokról beszélni, de ahogy az lenni szokott, szépen kiderül, hogy nagyon nem kell őket félteni, ha arról van szó, hogyan csavarjunk ki minden forintot a pozíciónkból, és szedjük meg magunkat szépen csendben a zsidózások és cigányozások sűrű és magas füve alatt..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!