Rogán: A Fidesz megvédi a rezsicsökkentési programot

2013. március 12. 11:25

Ha az Országgyűlés csütörtökön elfogadja az energiahivatal megerősítéséről szóló előterjesztést, akkor a hivatal a jövőben a saját maga által alkotott rendeletekkel is meg tudja védeni a rezsicsökkentés érdekében hozott határozatait.

2013. március 12. 11:25

Rogán Antal kifejtette: az energiahivatal önálló intézménnyé válik, és rendeletalkotási joga is lesz, rendeletei pedig nem támadhatók meg bíróságon. A politikus kérdésre válaszolva közölte: jogorvoslatnak természetesen ezekkel szemben is van helye, az Alkotmánybíróságon támadhatók meg a rendeletek, de az energiahivatal jogkörének bővítése által jóval erősebb védelmet kap a rezsicsökkentés.

Rogán Antal sajtótájékoztatón a gáz- és villamosenergia-törvény keddi módosítása kapcsán azt mondta, „elértük azt, hogy bebiztosítottuk az energiahivatal eddig hozott határozatait”. Hozzátette: lehetővé vált, hogy azokat a bíróságon is meg lehessen védeni. Mivel a kormányoldal számít további külföldi és belföldi nyomásgyakorlásra, a Fidesz-frakció képviselői elsőként csatlakoznak az elnökség által kezdeményezett aláírásgyűjtéshez – fűzte hozzá. Mint mondta, a petíció azt teszi világossá, hogy a magyar embereknek fontos a rezsicsökkentés. „Nem a magyar kormánnyal, nem is a Fidesszel állnak szemben az energiaszolgáltatók, hanem a családokkal” – jelentette ki. Rogán Antal beszámolt arról: egy átlagos családnak havi 4400 forintot kellene visszafizetnie januárra, februárra és márciusra, ha a bíróság teljes mértékben, jogerősen helyt ad a szolgáltatók keresetének.

A magyar családokat konkrét veszély érte, és nekünk az a dolgunk, hogy minden alkalommal a családok oldalán álljunk” – válaszolta a frakcióvezető arra a kérdésre, hogy Orbán Viktor miniszterelnök elsőfokú bírósági döntést minősített. „Nekünk nem a bíróságokkal van bajunk, hanem azzal, hogy a szolgáltatói összefogás ilyen gyorsan vezetett eredményre, példátlan gyorsasággal ítélkeztek ebben az ügyben a bíróságok” – fogalmazott, hozzátéve: ha példátlan gyorsasággal történik az ítélkezés, példátlan gyorsasággal kell a parlamentnek is reagálnia arra. Úgy vélte: a mostani parlamenti döntésekkel az első támadást sikeresen ki lehet védeni. Mint mondta, a gáz- és energiaszolgáltatók ellenérdekeltek a rezsicsökkentésben, a mögöttük lévő tulajdonosi körök vagy éppen az anyaországok politikusai pedig támogatják őket ebben. Rogán Antal szerint nem véletlen az erőteljes francia vagy német nyomásgyakorlás.

Közölte azt is: a rezsicsökkentés folytatódni fog, a vízdíjakról, a szemétszállításról és a csatornadíjakról még a nyár előtt végre kívánja hajtani a kormány a következő lépést, a fűtésdíjak csökkentésének lehetőségét pedig a következő fűtési szezon kezdete előtt megvizsgálja.

Összesen 176 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hazug politikusok
2013. március 12. 17:50
-Idáig nem akartam írni a témához de annyi hülyeséget mondtak a fideszes politikusok hogy az már sok. Nézzük a tényeket. A Fidesz alacsonyan tartja a béreket és magasan az inflációt mint 1998-2002 között is. Ma nálunk a legmagasabb az áfa és a jövedéki adó ezeket kellene csökkenteni és a béreket legalább 50%-kal növelni. Elméletileg mindenkinek csökkent a rezsije 10%-kal, de a gáz és áram támogatást megszüntette, ezért aki idáig kapott 50% támogatást annak 40%-kal nőtt a rezsije. Hogy az agyatlan Fidesz bolsevik szavazó is értse azért hogy Gyurcsány kevesebbet fizessen ezért a mozgássérültnek, meg a nagy családoknak többet kell fizetnie.
vodkafon
2013. március 12. 17:49
Tonyó! Neked sokat számit a rezsicsökkentés... Biztos a 2.úszómedence már ingyé lesz...
vodkafon
2013. március 12. 17:49
Tonyó! Neked sokat számit a rezsicsökkentés... Biztos a 2.úszómedence már ingyé lesz...
BőröndÖdön
2013. március 12. 16:19
Tóni,ocsmányabbak vagytok,mint a komcsik voltak!Pfúj!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!