Pintér: Összefogott az ország

2013. március 16. 13:19

A belügyminiszter szerint a lakosság felelősségéről tett kijelentését félreértették.

2013. március 16. 13:19

Pintér Sándor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában telefonon elmondta, hogy „nagyon jól működött a katasztrófavédelem és az Országos Rendőrfőkapitányság közös központja. Ez a központ lehetővé tette azt, hogy a kollégáink egy tervezett munkát végezzenek”. Elmondása szerint ötezer rendőr és katasztrófavédelmis volt az utakon.

Külön köszönöm azoknak az állampolgároknak a segítségét, akik önként főztek a bajbajutottaknak, akik különféle élelmiszerrel látták el őket”, és akik a kisgyermekes családoknak saját lakásukban nyújtottak szállást – mondta a belügyminiszter. „Összefogott az ország, és én nagyon örülök neki, hogy ilyen emberséget tudtunk mutatni” – tette hozzá Pintér Sándor.

Elmondása szerint a „lehetséges mértékben” fel voltak készülve az ítéletidőre, de a négyméteres hótorlaszokkal ők sem tudtak mit kezdeni, „erre nem lehet felkészülni”. Arra a műsorvezetői kérdésre, hogy valóban felelőtlen volt-e a lakosság, Pintér ezt mondta: ez „egy félremagyarázása az általam elmondottaknak”. „A felelőtlenek azok voltak, akik tudatosan lementek a műszaki sávba, elakadtak a műszaki sávban, nem tették lehetővé azt, hogy a mentők, vagy a tűzoltók, vagy a rendőrök” a helyszínre érhessenek – mondta a miniszter.

Összesen 199 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rücsök
2013. március 17. 18:01
Elfogtunk egy videót: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rIIAwVCbKlc
toportyántiszteletes.2
2013. március 17. 16:20
Van aki SMS-t küld a hóban elakadtaknak,kultúrnép meg hókotrót!Időbe tellett pintérnek kijózanodni és felfogni mi a szitu!Ennek a tahónak lehet valami pornókazettája viktátorunkról,mással nem indokolható,hogy miniszter lehet!
HSL
2013. március 17. 15:06
sanyi bácsi korkedvezményes nyugdíjas, oszt jónapot
kamasuka
2013. március 17. 14:42
Olyan ez az "osztrákok megmentettek meg minket" történet, mint amikor az Istenek a fejükre estek c. filmben a szerencsétlennek látszó, de csupa szív főszereplő a neki dolgozó busman segítségével elfogja Sam Boga terroristáit, majd a végén megjelenik a nagypofájú Jack Hind, és úgy adja elő magát, mintha ő kapta volna el a gyerekrablókat. Persze a vége happy end, mert a tanárnő azonnal vágja, hogy valójában kinek is köszönheti megmenekülésüket, hisz ügyifogyival jön össze, Jack pedig futhat még jópár buszos kört - leegyszerűsítem -, hogy egyáltalán "elérje az 5%-ot" ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!