A vállalkozói szövetséget bírálják a szakszervezetek

2013. március 12. 21:33

A LIGA Szakszervezetek felszólítja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségét, hogy ne akadályozza az országos, háromoldalú bérajánlás létrejöttét azzal, hogy elzárkózik a megegyezéstől, miközben a többi szociális partner rugalmasságot tanúsít – közölte a szakszervezet kedden.

2013. március 12. 21:33

A munkavállalói szervezet rámutat: a hetek óta tartó tárgyalások során a versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának munkaadói és munkavállalói szervezetei közös munkával érték el a múlt héten nyilvánosságra hozott kompromisszumos ajánlatot, amelyet egyedül a VOSZ nem hajlandó elfogadni.

Az elhúzódó gazdasági válság hatásai által sújtott munkavállalók helyzete nem romolhat tovább azzal, hogy nem születik megállapodás a legalább az infláció mértékét elérő bérajánlásról – hangsúlyozzák.

Amennyiben a tárgyalások emiatt megrekednek, a LIGA Szakszervezetek – támogatva a Vasutasok Szövetsége kezdeményezését – minden nyomásgyakorló eszköz bevetését megfontolja, hogy jobb belátásra bírja a VOSZ-t.

A VOSZ magatartását kedden közleményben bírálta a  Mozdonyvezetők Szakszervezetét, a Vasutasok Szakszervezetét és a VDSzSz Szolidaritást tömörítő Vasutas Szakszervezetek Szövetsége (VASZ) is. Közleményükben elfogadhatatlannak és cinikusnak tartják, hogy Vállalkozók Országos Szövetsége szisztematikusan meghiúsítja a bérajánlás létrejöttét.

Közleményükben emlékeztetnek arra, hogy a MÁV Csoport cégeinél öt éve nem történt reálkereset-fejlesztés. A szövetség a többi szakszervezetet felkéri arra, hogy saját eszközeikkel fejtsenek ki nyomást annak érdekében, hogy a bérajánlás mielőbb létrejöhessen.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bookmark
2013. március 13. 01:40
Ez a sok követelőző ember, de ahhoz nem értenek, hogy miből lesz bevétele egy cégnek. Pedig a bevételből lehet csak a fizetést adni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!