Kumin: Magyarország felkészült a támadásokra

2013. március 29. 13:43

Kumin Ferenc nemzetközi sajtókapcsolatokért felelős államtitkár a Ma Reggel című műsorban elmondta: felkészülten várják az Európai Parlament Magyarországról szóló vitáját.

2013. március 29. 13:43

A Magyarországot érintő kritikák még javában érkeznek a nemzetközi – főleg német – sajtóból, de már többen felszólaltak hazánk védelmében – írta meg a hirado.hu. Legutóbb például Ursula Barun-Moser – az ELTE egykori professzora – olvasói levelét tette közzé a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A levélben arra hívta fel a németek figyelmét, hogy az elmúlt tíz évben sokkal kevésbé volt kritikus az ottani sajtó Magyarországgal szemben, holott lett volna rá oka, az elmúlt három évben pedig túlságosan is – már-már gyanúsan – kritikussá vált.

A műsorban Kumin felidézte azt a gyerekeknek készült német rajzfilmet is, amely meglehetősen rossz színben mutatja be Magyarországot. A helyettes államtitkár véleménye szerint a német televíziónál egy olyan alkotói gárda működik, akik nagyon határozott, de egyoldalú értékkör mentén dolgoznak. Ez azonban olyan következményeket vonhat maga után, mint például az országok közötti viszony megromlása. Kumin Ferenc kihangsúlyozta, hogy Magyarország részéről ezek a próbálkozások nem maradhatnak válasz nélkül.

A nemzetközi sajtókapcsolatokért felelős helyettes államtitkár az Európai Parlament Magyarországról szóló közelgő vitáját nyugodtan várja, mivel elmondása szerint felkészültek az esetleges kritikákra és támadásokra az országgal szemben, amelyek Kumin szerint általában felületesek és az érzelmekre próbálnak hatni. Véleménye szerint ez a viszonylag jól behatárolható politikai kör, amelytől a kritika érkezik, sosem a felkészültségéről volt híres. Kihangsúlyozta, hogy hazánk jelen van Brüsszelben, és az újságíróknak minden jellegű tájékoztatást megad a megfelelő kommunikáció érdekében.

 

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2013. április 01. 07:46
Ez a trónok harca reklám pont illik ide :D
antioxi
2013. március 31. 22:19
Sajtó-nyilvános lesz az ápr. 17-én Mo újabb keresztre feszitési kisérlete Strasbourgban? Kón bandi is ott lesz?
basatu
2013. március 29. 16:28
Fegyverbe,Fegyverbe,megtámadtak bennünket,pucs,CNN pucs...idióták! Orbán a bohóc,telitalálat a németek részéről! Látszik nem veszitek komolyan a piros lapot,kiálítás következik!
Felebarát
2013. március 29. 16:11
belülről omlik össze a rendszert, nem kell ide küldő támadást...nem konkrétan a kormányra gondolok, hanem amblok...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!