Kövér: Jól meglennénk Stumpf jogászkodása nélkül

2013. március 27. 09:28

Stumpf István ötlete, miszterint az Ab megsemmisíthetné az alkotmány rendelkezéseit is, tényleg az alkotmányos jogállam és a demokrácia halálát jelentené – mondta a házelnök a Heti Válasznak. Kövér László szerint igazságtalan volt, amit a székházfoglalók apukáiról mondott, azonban úgy véli, a tüntetők nem tudják, mi ellen tüntetnek.

2013. március 27. 09:28

„Ki is a demokrata? Én, aki szerint a nép szabad döntésén múlik az ország iránya, aztán négy év múlva lehet korrigálni, vagy az, aki a nép iránti bizalmatlanságában egy szűk grémiumtól várja, hogy a csillagok állásából, belekből és madárcsontokból olvassa ki, hogy alkotmányosságisten mit üzen a földi halandóknak?”, teszi fel a kérdést a házelnök.

Kövér László úgy véli, a Stumpf István ötlete, miszterint az Ab megsemmisíthetné az alkotmány rendelkezéseit is, tényleg az alkotmányos jogállam és a demokrácia halálát jelentené. „Egy demokráciában egyetlen alkotmányozó hatalom létezik: a nép, amely a választásokon mandátumot nyert képviselőin keresztül, a rögzített eljárási szabályok alkalmazásával gyakorolja ezt a jogát”, fogalmaz Kövér, aki elmondta azt is, Stumpf Istvánt ők jelölték ugyan a testületbe, de sosem volt Fidesz-tag. A házelnök szerint jól meglennének a Stumpf által képviselt „önhatalmú és parttalan jogászkodás” nélkül.

„Igazságtalan és megalapozatlan volt amit mondtam, hiszen fogalmam sincs, kik a Fidesz-székház udvarát ideiglenesen megszálló tüntetők felmenői” – fogalmazott annak kapcsán, hogy a minap azt mondta, a tüntető fiatalok apukája valószínűleg olyan kommunista vezető volt, akik ellen ők tüntettek a rendszerváltás idején. „Akik ma a »röghöz kötés« ellen tiltakoznak, átgondolni sem képesek, mi ellen menetelnek, nemhogy olyan morális alapról tennék ezt, mint mi annak idején”, szögezte le.

„Tudtuk: ha már nemzedékünknek ahhoz a nyolc százalékához tartozunk, amely lehetőséget kapott, hogy a felsőoktatáson át az elit részévé váljon, az felelősséget jelent. Eszünkbe nem jutott, hogy el kellene mennünk innen, pedig akkor diktatúra volt” – mondta a Fidesz '80-as évekbeli tevékenységéről.

Összesen 192 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
IgazságosIzomViktor
2013. március 31. 22:09
Kövér meglenne az ellenzék nélkül is.tudjuk..tudjuk.Meg is vannak nélküle.Azért vannak úgy elszabadulva mint egy fékhibás kamion. Az is elég faramuci gondolat hogy 4 évig azt csinálunk amit akarunk,aztán lehet korrigálni.Kifordult gondolkozásmód. Az szintén furcsa gondolat hogy a nép és a 2/3 os felhatalmazás nevében hoznak elfogadhatatlan törvénymódosítgatásokat.Ha pedig nem tetszik az alkotmánybíróságnak,akkor beírják az alaptörvénybe oszt jónapot.Az alkotmánybíróság az alaptörvény alapján bíráskodik,az alaptörvényt viszont a fidesz átírogatja...A 22es csapdája...Na ezek azok a fékek meg ellensúlyok amikre igenis szükség lenne!De nem csak a fidesz esetében!Fordítva is igaz lenne.Ha a baloldal kormányozna nekik is kellenek/kellettek a fékek.
huttinger
2013. március 27. 23:13
"""Kövér: Jól meglennénk Stumpf jogászkodása nélkül""" Édes drága jó Lacám! Talán nem 7 év alatt kellett volna elvégezned az ELTE-t. Gondolom átlöktek a nagyfater vörös katona múltja miatt ahogy végül is bekerültél oda. Te ugyan úgy túlárazott vagy mint elődöd volt Szili Katika......
Öreggyula
2013. március 27. 22:23
Én meg a köteles nélkül lennék meg, de most frankón, mert ekkora majmot a moszkvai állatkertben is csak üveg mögül nézhetsz, ki ne vesszen a bacilusoktól... "Szinte folyik a szar a szájáből a Tiszába a cián is onnan ment" /Hofi mondta nem én.../ jővőre 9/10 lesz, "ámul majd a sok csóró: Na ezekre meg ki a f@szom szavazott" ugyan már mit nekünk a kétharmad...
HSL
2013. március 27. 17:51
Turulka, gyorsan kéne egy czikk, hogy stumpfjogászkodás nélkül hatékonyabb lenne a demokrácia. Mindenütt békaemberek szabotálják bástya efftárs életművét, pfeeeejjjjj
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!