Index: Schiffer is felbukkant a budapesti autonómiatüntetésen

2013. március 10. 16:34

Nagyjából kétezren gyűltek össze a budapesti Thököly úton, hogy a székely autonómiáért tüntessenek – írja az Index.

2013. március 10. 16:34

A budapesti Thököly utat a demonstráció miatt teljes szélességében lezárták – derül ki az Index cikkéből. A lap tudósítója a Románia budapesti nagykövetsége elé szervezett tüntetésen találkozott a jobbikos Szávay Istvánnal is, aki elmondta, hogy nem pártrendezvényről van szó, „ezért kérték híveiket, hogy ne hozzanak pártzászlókat”.

A helyszínen székely sálat és székely zászlót is vásárolhat az, aki ilyeneket nem tudott hozni magával.

Frissítés: A tömegben felbukkant az LMP-s Schiffer András és három párttársa is. Schiffer újságíróknak elmondta, hogy attól függetlenül, hogy melyiket ki szervezi, sok demonstráción volt már.

A tüntetésen felszólaló szónokok az Index szerint nem mutatkoztak be a hallgatóságnak. Az első megköszönte Victor Ponta román miniszterelnöknek, hogy a „zászlóhisztivel” felkeltette az európai közvélemény érdeklődését a székely autonómia iránt. A második felszólaló követeléseknek adott hangot: „legyen hivatalos nyelv a magyar, legyen magyar nyelvű oktatás a bölcsődétől egyetemig, legyen szabad a szimbólumhasználat, és valósuljon meg a székely autonómia”.

Frissítés: Mint az Index írja, a közönség inkább békésnek mutatkozik, és a színpadon is zenélnek, verseket mondanak, székely mártírokról emlékeznek meg. Revizionista kórus a tudósító szerint kétszer indult be, ekkor a szokásos „Vesszen Trianon!” rigmust skandálták.

A tiltakozás háromnegyed hatkor ért véget, ekkor a tömeg viszonylag gyorsan elhagyta a helyszínt.

Összesen 219 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2013. március 11. 08:57
"Index: Schiffer is felbukkant a budapesti autonómiatüntetésen" Pedig, azt mondták a hírekben, hogy ellentüntetés nélkül ért véget a demonstráció. Így higgyen a médiának valaki!
nyugalmazott tanár
2013. március 11. 07:20
Index: Schiffer is felbukkant a budapesti autonómiatüntetésen Előbb felbukkant, de utána gyorsan le is bukott. :-)))))))))) Megtévesztő, megvezető pávatánc. Ócska liberális trükk.
Zsolt75
2013. március 11. 00:23
"Schiffer újságíróknak elmondta, hogy attól függetlenül, hogy melyiket ki szervezi, sok demonstráción volt már." Részéről igaza is van. Teljesen mindegy, ki mellett/ellen tüntet, lényeg, hogy megírja az újság, hogy ott volt. Igazi celeblét.
NeMá
2013. március 10. 23:51
Na ilyen egy demokratikus demonstráció, odamennek, elmondja mindenki amit akar, meghallgatják és hazamennek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!