Fidesz: Családonként legalább egy munkanélkülit „termelt” a baloldal

2013. március 08. 16:31

A baloldal soha egyetlen ígéretét nem teljesítette és családonként legalább egy munkavállaló helyett családonként legalább egy munkanélkülit „termeltek” kormányzásuk alatt – reagált a Fidesz az MSZP által összehívott, Szövetség a változtatásért nevű ellenzéki egyeztetéssorozat pénteki fordulóján elhangzottakra.

2013. március 08. 16:31

Gúr Nándor, az MSZP alelnöke az ellenzéki találkozót követően újságíróknak elmondta, a céljuk olyan felelősségteljes vállalások megfogalmazása, amelyeket kormányra kerülve biztosan meg tudnak valósítani 2014 után. Közölte: a Fidesz hibájából tanulva nem ígérnek egymillió új munkahelyet, helyette azt szeretnék elérni, hogy minden családban legyen legalább egy munkavállaló, akinek példájából tanulhatnak a család fiatalabb tagjai is, átérezve, felnőve nekik is dolgozniuk kell majd.

Kara Ákos, az Országgyűlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának alelnöke közleményében úgy reagált: „mindegy, hogy mit ígér a baloldal, soha egyetlen ígéretét sem teljesítette”. Felhívta a figyelmet arra, hogy a Gyurcsány-Bajnai-kormányok alatt megduplázódott a munkanélküliség, családonként legalább egy munkanélküli volt, a kormányok inkább adtak segélyt, mint munkát, a munkavállalást pedig magas adókulcsokkal büntették.

Ezzel szemben jelenleg 160 ezer emberrel több jár munkába, mint a kormányváltáskor, a munkahelyvédelmi akciótervnek köszönhetően egyre több férfi, egyre több nő, egyre több fiatal és 55 év feletti talál munkát, a kormány a családi adókedvezménnyel támogatja a munka melletti gyermeknevelést, lehetőséget kínál a megváltozott munkaképességűeknek, a kisgyermekes anyáknak, a nyugdíj előtt állóknak, az alacsony iskolázottságúaknak egyaránt – írta Kara Ákos. Hozzátette: ezen felül pedig 2013-ban 450 milliárd forintot biztosítanak a foglalkoztatás támogatására és munkahelyek megőrzésére.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2013. március 09. 07:52
A baloldal az elszegényítést és a munkanélkülieket már a 70-es években elkezdte gyártani. A nagy iparvárosokban (Ózd, Miskolc, Almásfüzitő, Ajka stb) a bérek lassan de biztosan az országos szint alá kezdtek süllyedni. A rendszerváltáskor ezek a pénzek drasztikusan tovább csökkentek kiegészítve az egyre sűrűbb gyárbezárásokkal, a munkanélküliség megugrásával. A koronát a Horn-Bokros csapat tette fel a felszámolt iparágakkal (villamosipar, energiaipar, gépipar, vas-és acélipar, könnyűipar stb)az utcára került tömegek nyakába zúdítva a 38% os hiperinflációt. Akinek egy kis tartaléka volt ez azt is elvitte, akinek pedig nem volt azok elindultak a soha véget nem érő adósságspirálba. Ezt fejelte meg a Gyurcsány-Bajnai ámokfutás akik a mély szegénységbe,éhezésbe a kilábalhatatlan adósságba tolták és tartották ezeket a rétegeket, de hozzátéve újakat is.
nyugalmazott tanár
2013. március 09. 06:41
"A baloldal soha egyetlen ígéretét nem teljesítette és családonként legalább egy munkavállaló helyett családonként legalább egy munkanélkülit „termeltek” kormányzásuk alatt " Ami pedig ennél is sokkal rosszabb, veszélyesebb, hogy ugyanezt készülnek folytatni. Mert minél lejebb viszik az országot, annál könnyebb kiszolgáltatni. Kiszolgáltatni valakinek, bárkinek.
realista
2013. március 09. 00:03
"Családonként legalább egy munkanélkülit „termelt” a baloldal" Mi ez? Önvallomás a Fidesztől? Mert a baloldali politizálás egyre inkább a Fideszre jellemző.
Trükkök Százai...
2013. március 08. 22:17
dedó
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!