Az alkotmánymódosítás ellen vonultak civilek

2013. március 10. 08:55

Az Alkotmánybíróság épülete elé vonultak szombaton a negyedik alkotmánymódosítás ellen tiltakozó civilek. Nagyjából ezren lehettek.

2013. március 10. 08:55

A tiltakozás az Alkotmány utcánál kezdődött, ahol Tamás Gáspár Miklós tartott beszédet – derül ki a Heti Válasz Online videójából. „Ha beteszik az alkotmányba azt, hogy hova menjen az a diák dolgozni, akinek itt nincs állás, akkor meg kell kérdeznünk, hogy mi őrültünk-e meg vagy az alkotmányozó hatalom?” – tette fel a kérdést TGM, majd kijelentette: „nem akarunk egy bohózatba belepusztulni”. A Magyar Helsinki Bizottság társelnöke, Pardavi Márta pedig úgy fogalmazott: „ma nem az Alkotmánybíróság korlátozza a kétharmadot, hanem a kormány korlátozza az Alkotmánybíróságot”.

A tüntető civilek aztán a Sándor-palota felé vették volna az irányt, de ezt a rendőrök nem engedélyezték, így az Alkotmánybíróság épülete elé vonultak. A meneten nagyjából ezer fő vehetett részt.

 

Összesen 236 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2013. március 11. 01:02
Most egy évig majd ez megy...aztán jön a kijózanító jobbegyenes és akkor majd elhallgat ez a sok tetű... :)
Zozzz
2013. március 10. 21:42
Szerintem 90%-uk asssetugggya mi az az Alkotmány.
Sebastian Knight
2013. március 10. 19:46
nemzetközi brigádok vörös vonyítása
silvester
2013. március 10. 17:24
Röföghetnek a moslékosok a 2/3-ad szavazói felhatalmazás alapján a jogosság kérdése nem kérdőjelehető meg,akár tetszik a moslékolóknak,akár nem.Jogotok van az esti elétek öntött moslékot felzabálni,majd holnap ismét röfögni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!