A kormány kizárná a médiatanács tagjainak újraválaszthatóságát

2013. március 13. 17:30

A magyar kormány törvénymódosítást javasol, hogy kizárja az Országos Bírósági Hivatal elnökének, valamint a médiatanács valamennyi tagjának az újraválaszthatóságát. Erről Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter szerdán levélben tájékoztatta Thorbjørn Jaglandot, a strasbourgi székhelyű Európa Tanács (ET) főtitkárát.

2013. március 13. 17:30

A módosítási javaslatokat a kormány be fogja terjeszteni a parlament elé – közölte Navracsics az MTI rendelkezésére bocsátott rövid levélben. A miniszterelnök-helyettes emellett felhívta az ET-főtitkár figyelmét arra, hogy a magyar parlament módosította a médiatörvény azon részét, amely alkalmassági feltételeket fogalmaz meg a médiahatóság elnökére, a médiatanács elnökére és tagjaira nézve.

Miközben a kormány olyan javaslatot terjesztett elő, amelyben tíz év szakmai tapasztalat volt a követelmény, a parlament azt a képviselői indítványt szavazta meg, amely csak öt évben határozta meg a megkövetelt szakmai tapasztalatot – tette hozzá a levélben Navracsics Tibor.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2013. március 13. 22:01
Ezért kár pofonért sorbanállni...
balint60
2013. március 13. 21:06
Miért is kellett a világbotrány, ha azóta is folyamatosan lopakodva visszakozik a kormány. Ugyanez lesz a gránitszilárdságúval is. Pojáca kormányunk van.
incze
2013. március 13. 18:58
pávatánc unalmas
BőröndÖdön
2013. március 13. 18:19
Ott kezdeném,hogy elzavarnám a repedtsarkú Annamáriát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!