Rezsicsökkentés: kompenzációt szeretnének az önkormányzati vezetők

2013. február 06. 08:35

A Fidesz elnöksége csökkentené a víz-, a csatorna-, és a szemétszállítás díját is, a megyei jogú városok vezetői azonban féltik önkormányzati cégeik nyereségét, ezért kisebb vita bontakozott ki a kormánypártok gyulai frakcióülésén.

2013. február 06. 08:35

A Fidesz elnökségének javaslata szerint tavasszal tíz százalékkal csökkenne a víz, a csatorna és a szemétszállítás díja. Németh Szilárd, aki az eddig megvalósult rezsicsökkentést ellenőrző fideszes munkacsoportot vezeti, ezzel összefüggésben a Fidesz-KDNP-frakció gyulai kihelyezett ülésén szerdán reggel újságíróknak elmondta: a tervezett további rezsicsökkentés miatt kisebb vita bontakozott ki, ugyanis elsősorban a megyei jogú városok vezetői féltik az önkormányzati – főképp a kommunális szolgáltatást végző – cégeik nyereségét, üzleti tervét. Ezért a díjak mérséklése esetén mindenképpen kompenzációt szeretnének. Ezzel kapcsolatban Németh Szilárd úgy fogalmazott, „minden szóba kerülhet”.

Jelezte, a gyulai frakcióülésnek a legjelentősebb témája a további rezsicsökkentés, amelyet szerdán utolsó napirendi pontként tárgyalnak meg a kormánypárti képviselők. Különböző álláspontok ütköznek majd, de azért tanácskozik a képviselőcsoport, hogy mindenki megelégedésére határozhassanak a rezsiköltségek újabb mérsékléséről. 

A politikus elmondta azt is, hogy a nap folyamán beszámol a frakciónak az általa vezetett munkacsoport tevékenységéről. „A gáz-, a villamosenergia- és a távhőárak minden magyar háztartásban tíz százalékkal csökkentek” – jelentette ki. Németh Szilárd végül megjegyezte: fel fogja vetni azt is, hogy a további rezsicsökkentés a kéményseprési díjakra szintén kiterjedjen.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bigyomail
2013. február 06. 13:02
És így fizetik meg az adófizetők a Fidesz aktuális, most épp "rezsicsökkentés"-nek nevezett aljas szavazatvársárlását. No meg ugye a távhősök 52 milliárdos kisegítése által. Már megint mi van? A Fidesz szavazatot vesz az államfüggő baloldali szavazóktól, akik tényleg hisznek abban, hogy az állam dolga őket eltartani. És megfizettetik a gazdaság szereplőivel, meg az adófizetőkkel, ami persze azoknak is rossz, akik elsőre azt hiszik, nyernek az ügyön.
bookmark
2013. február 06. 13:00
Szerintem a 10% helyett legyen csak 5% és azon felül meg nézzük már, hogy hol van pazarlás. A távhő vezetékeknél hol lehet valahova feltenni napelemet és közvetlenül hőt termelni, amivel a vezetéket lehet melegíteni? Vagyis ne csak a költséget, de a fogyasztást is csökkenteni kellene.
gubenc
2013. február 06. 12:58
Előbb sóprolni a költségeken! Polski Fiatot az összes önkrományzati vezetőnek!
bini
2013. február 06. 12:54
Na-na. Most válltotta ki a kormány az adóságcsapdából az őnkormikat. Tessék megfontoltan gazdálkodni, és elfelejteni Lampert Moni szlogent, hogy "több pénzt az őnkormányzatoknak, több pénzt az embereknek". Ez a kurzus elmúlt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!