MSZP: Off-shore cégekkel kerültek kapcsolatba kormánypárti politikusok

2013. február 04. 16:59

A hétvégén napvilágot látott hírek szerint fideszes és KDNP-s politikusok keveredtek „off-shore közeli cégek” ügyeibe – mondta Török Zsolt, az MSZP szóvivője a Fidesz fővárosi, Lendvay utcai székháza előtt tartott hétfői sajtótájékoztatóján.

2013. február 04. 16:59

A politikus a Privát Kopó nevű bűnügyi magazin cikkére utalt, ami szerint a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség egyik, szélessávú körzethálózati fejlesztések címén kiírt pályázatán a húszmilliárdos összegből 12,5 milliárd forintot öt olyan cég nyert el, amelyeket ugyanazon a napon hoztak létre, jegyzett tőkéjük megegyezik, a székhelyük címe azonos, továbbá – a lap szerint – átfedéseket mutat a vállalkozások tulajdonosi körének összetétele is.

A lap arra is utal, hogy két cégben közvetve érdekelt egy olyan zrt. is, amelyiknek a felügyelőbizottságában benne van Seszták Miklós KDNP-s országgyűlési képviselő. Az MSZP szóvivője úgy fogalmazott, hogy az öt nyertes cég közül „mindegyikben van valamilyen kötődés a kormányzó párthoz, a kormányzó pártszövetséghez”. Szavai szerint felvetődik a kérdés, hogy a kormánypártok valóban komolyan veszik-e Orbán Viktor miniszterelnök kijelentéseit, amelyek szerint a közéletben nincs helye „off-shore lovagoknak”.

Török Zsolt azt a kérdést is feltette, hogy Fidesz-KDNP hogyan viszonyul az ügyhöz, és ezután „megszabadul-e” Seszták Miklóstól. A politikus arra is kíváncsi volt, hogy az ügyben a hivatalos szervek indítottak vagy indítanak-e valamilyen vizsgálatot. Arra a kérdésre, hogy milyen kormánypárti politikusok részvételéről tud még, azt felelte: „még nem bebizonyított tény, hogy több Fidesz-KDNP-s politikus is érintett az ügyben, nem csak Seszták Miklós”.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gubenc
2013. február 04. 22:23
Mivel a Ciprusi cégről a kutya sem mondta meg, hogy ki a tulajdonosa, és az állam nem lászik eloszlatni a homályt, sok minden elképzelhető. Lehet hogy Feri és Viktor együtt Offshore-oznak Simor lovaggal és a ciprusi cég egy Kajmán szigeteki Offshore cég tulajdonában van, ahol ők hárman a főtulajok. De én nem adom fel a magyar nemzeti érdekeket védő kormányunk gigászi erőfeszitéseinek eredméyeképp kivívott gigászi győzelembe vetett hitemet. Ha az Offshore cégnek Svácban van a bankszámlája, akkor azt a Lázár János államtitkár úr jól lenyomozza és le fognak bukni. Én biztos vangyok benne.
Berecskereki
2013. február 04. 22:20
Ne hőzöngj te magyar anyák szégyene. Már olvasni sem tudsz? Itt elolvastatod, hogy hivatkozok az eredeti forrásra;2013. február 4. 18:17, 2013. február 4. 18:32, 2013. február 4. 18:36 Az utóbbinál pedig ezt írom:No ennyit a linkek beágyazódásáról. A cikk címe: "Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket" Az írásban értékadatok cégnevek vannak. A Google-ban megkereshető. Akinek pedig nem töklé van a fejében és érdeklik a részletek meg tudja az eredeti cikket találni ennek alapján.
liberálzöld.
2013. február 04. 21:46
Rothad a Fidesz. Ezt mindenki látja. Az Euro-ért aktívkodó bérkommentelők hangos ellentámadásai ellenére ezt minden normális ember számára átlátszó sima zsuga.
greg
2013. február 04. 20:24
Már a látszatra sem ad a fidesz. Mi lessz itt 2018 ig a gatyánkat is le lopják rólunk. Igazi honatyai magatartás ez hisz ezért választottuk őket hogy kétkézzel lapátolják ki a közpénzt a saját zsebeikbe. Egyszerűbb lenne ha költségvetés be is beírnák: évi 1000 milliárd kell nekünk a többit meg értelmetlen célokra költjük mer az jó a zembereknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!