Kövér László a legjobban kereső politikus

2013. február 18. 09:42

A napokban nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozatakból kiderül, a politikusok fizetési toplistáját Kövér László vezeti, aki csaknem 2,5 millió forintos fizetést vehet fel. Orbán Viktor csak a második, ám az ő keresetét több polgármesteri tisztséget is betöltő képviselő megközelíti.

2013. február 18. 09:42

Kövér László a legjobban kereső magyar politikus, havonta csaknem 2,5 millió forintos fizetésével – írja a NOL. Kövér fizetése három tételből tevődik össze: 1,7 millió forint havi bruttó házelnöki juttatása, hatszázezer a választókerületi pótléka, valamint több, mint százezer forint lakhatási támogatást is kap.

A politikusi fizetési toplistán azok szerepelnek az élbolyban, akik több helyről is vesznek fel különböző összegeket. Orbán Viktor miniszterelnöki fizetése havi másfél millió forint, képviselői alapdíjként 232 ezer forintot kap.

A kormányfői jövedelemmel nagyjából megegyező összeget vihetnek haza havonta a polgármesteként is tevékenykedő képviselők, akik két, vagy akár három állami-önkormányzati állást vállaltak el. Így Rogán Antal képviselői és Fidesz-frakcióvezetői díja, valamint belvárosi polgármesteri fizetése együtt havi 1,6 millió forintot tesz ki, Pokorni Zoltán képviselőként, a Fővárosi Közgyűlés tagjaként és hegyvidéki polgármesterként pedig összesen közel 1,6 millió forintot vihet haza havonta.

A szocialista Botka László is hasonlóan jól keres, szegedi polgármesteri és országgyűlési képviselői jövedelme meghaladja az 1,6 millió forintot. A XVIII. kerületi polgármester, Ughy Attila, valamint a csepeli polgármester, Németh Szilárd tagjai a Fővárosi Közgyűlésnek is, így másfél millióval gazdagodnak minden hónapban.

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hammer smashed face
2013. február 18. 13:16
LÁRIFÁRI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kuwiq
2013. február 18. 13:12
Ennyire disznómód feldícsérni a Kövért még sose láttam. Az rendben van, hogy Fidesz tag, és tette, teszi a dolgát becsülettel, de hogy politikus lenne?
trabantkombi
2013. február 18. 12:30
Nagyon viccesek vagyunk, mi csóró szerencsétlen faszok, ahogy azon vitatkozunk, hogy melyik oldal aljas geci takony politikusa keres többet. Én lezárom a vitát: pintér mszmp titkár bombagyáros elvtárs 500 milláját nem igen üti senki, ja és persze pluszban a miniszteri fizu és a 143 ezer nyugdíj!!!!!!!!!!!!!!!!!! További kellemes sportolást. 2014!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Viktus
2013. február 18. 12:28
Január végén a polgármestereknek kifizetett jutalmak ügye egészen a miniszterelnökig, Orbán Viktorig jutott, aki azt kérte a polgármesterektől, hogy fizessék vissza vagy ajánlják fel a jutalmukat jótékony célra. A feladattal megbízott Kocsis-Kubatov párosnak 114 polgármester jelzett vissza, hogy kaptak jutalmat. Ennél sokkal nagyobb összegek kerültek kifizetésre az önkormányzati tulajdonú cégeknél, de nekik Orbán Viktor megkegyelmezett. Ám a polgármestereket és az önkormányzati cégek vezetőit is lekörözték az állami cégek vezető beosztású munkatársai, mivel nekik összesen több mint 2 milliárd forint prémiumot és jutalmat számoltak ki a 2012-es évre. Közzétesszük a listát. http://atlatszo.blog.hu/2013/02/18/milliardok_az_allami_vallalatok_vezetoi Na v.kiknek bejött a NER ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!