Fidesz: Az E.ON-visszavásárlás az energiabiztonságot szolgálja

2013. február 04. 08:36

Az ország energiabiztonságát szolgálja a Fidesz véleménye szerint az E.ON magyarországi földgázipari érdekeltségeinek visszavásárlása – írta a párt országgyűlési frakciója a közleményében.

2013. február 04. 08:36

A kormánypárt a szocialista Józsa István sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált. Az MSZP-s politikus azt mondta, nincs racionális magyarázat az E.ON veszteséges gázüzletágának megvásárlására. Az ellenzéki politikus közölte: a kormány tranzakciója a hűtlen kezelés gyanúját is felveti, mivel szerintük az állam – a hírekből feltételezhetően – a piaci ár kétszereséért vásárolta meg a vállalatot.

A Fidesz közleménye viszont úgy fogalmaz, hogy Józsa Istvánnak ismét sikerült olyat mondania, amely megerősíti: a szocialistáknak nem az ország biztonsága számít, és nem a magyar emberek oldalán állnak. Megdöbbentőnek nevezik, hogy a szocialisták „akkor emelik fel a szavukat és riogatják a lakosságot”, amikor a kormány visszavásárolja mindazt, amit ők egyszer már kiárusítottak. Az E.ON magyarországi földgázipari érdekeltségeinek visszavásárlása az ország energiabiztonságát szolgálja – hangsúlyozzák. Hozzáteszik, hogy a megállapodásnak köszönhetően Magyarország sokkal kiegyensúlyozottabb helyzetbe kerül a beszerzést illetően.

A közlemény kiemeli, hogy a gázüzletág megszerzésével a kormánynak beleszólása lehet a magyar lakosság gázellátását érintő kérdésekbe, és ezzel újabb eszköz áll rendelkezésére a további rezsicsökkentéshez. „Ezt a lépést kritizálni cinikus és képmutató dolog, főleg attól a szocialista párttól, amely kormányzása alatt nemhogy nem csökkentette az emberek terheit, de kiárusította a nemzeti vagyont és megszorító gazdaságpolitikájával tönkretette Magyarországot” – zárják a közleményt.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
renegate
2013. február 04. 12:46
Olyan feltételekkel adták el az eon nak az áramszolgáltatókat,hogy pl. meghatározták hány százalékkal növelhetik az árakat minden évben.Nézz meg egy akkori számlát.Mi mindent tett még hozzá! Azokkal a feltételekkel pl.a dédász is vállalta volna de nem lehetett mert akkor nem jutott volna ezeknek a hazaáruló tetveknek.
Felebarát
2013. február 04. 12:35
kérdem még egyszer miújság a liberalizációval?
renegate
2013. február 04. 11:49
Drága barátaim.Azt miért nem kérdezik meg ettöl sok fasz komcsitól,aki most ugat hogy milyen áron adták el az energiánkat a tetves eon nak?Ki adta el?Energiaipart akkor szoktak eladni amikor a családi ezüstöt.Ebben dolgoztam és tudom, hogy az eon csak apénzt viszi ki.Fejlesztés 0.
kommenter
2013. február 04. 10:40
szemfényvesztés az egész, jóval áron felül megvenni valamit, amiből ismét csak egy politikai kifizetőhely lesz, amin keresztül baráti magánzsebekbe vándorol a pénz. a mol-t áron felül megvették és napokon belül oriásit buktunk a részvények árával. van bármi hatása a benzin árra? semmi. az eon üzletnek sem lesz semmi hatása a gázárra. és egyáltalán ki találta ki ezt a bolsevista államosítást? hogy tarthatja valaki jobbolsalinak magát amikor az államosításban hisz, utálja a kapitalizmust és fél a piaci versenytől?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!