Éles vita Orbán és Ángyán között

2013. február 06. 18:27

Éles hangú szóváltásba keveredett a kormánypártok gyulai tanácskozásán a földtörvény kapcsán Orbán Viktor és Ángyán József. Az Origo információi szerint a teremben megfagyott a levegő, ám a kormányfő most nem szólította fel Ángyánt, hogy lépjen ki a Fidesz-frakcióból.

2013. február 06. 18:27

Megfagyott a levegő a teremben, amikor Ángyán József korábbi vidékfejlesztési államtitkár és Orbán Viktor miniszterelnök éles hangú szóváltásba keveredett egymással a földtörvény kapcsán, írja az Origo. A lap szerint a jelenlévők karcosnak minősítették a vitát.

Az Origo információi szerint Orbán ezúttal nem szólította fel Ángyánt, hogy távozzon a Fidesz-frakcióból, mint ahogyan ezt decemberben tette. A lap úgy tudja, Ángyán József és Bencsik János javaslatára több ponton is engedett a miniszterelnök korábbi álláspontjából a földtörvény ügyében: az indítvány parlamenti vitáját elhalasztják, az Alaptörvénybe pedig bekerülnek a családi gazdálkodók segítésére vonatkozó mondatok.

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Papuska
2013. február 07. 11:08
Ezek azok a tények, amik gyökeresen megcáfolják az egyszemélyi diktatúráról, a demokrácia és a vita hiányáról szóló Szoclib legendákat. A FIDESZ, mint minden nagy gyűjtőpárt egy rendszerben működő, többféle szervezetből, belső hangsúlyeltolódásokat hordozó politikai körökből álló pártszövetség. Lehet, hogy a határozott vezetés következtében ezek a viták többnyire a párton és a rendszeren belül maradnak, de vannak, és mint a mellékelt példa is mutatja, az eltérő véleményt hangsúlyozót nem lövik agyon, még csak ki sem rúgják, és meg sem büntetik, hanem a jó észrevételeit beépítik a koncepcióba. Rettenetes lehet ezt olvasni azoknak a szoclib köröknek, akik az Orbán kormány elleni propagandát kizárólag erre a híresztelésre építik. Kiderül, hogy annak ellenére, hogy a FIDESZ-ben rend van, mégis lehet vitatkozni! Új támadási felületet kell keresni, mert már ez sem működik. Valamit sürgősen kreálni kell, mert nem változnak a kívánatos módon a népszerűségi arányok, pedig a FIDESZ bele mert nyúlni olyan kérdésekbe is, amitől az elődök féltek, merte átmenetileg sérteni saját holdudvarának érdekköreit is, az ország érdekében. Lehet, hogy ettől népszerű, még mindég?
august
2013. február 07. 09:12
Érdekesek ezek a cikek, a HVG úgy írja, hogy a frakcióülésen részt vevő informátoruk szerint... Most meg kiderült, hogy az Origó is ott volt a zártkörű gyűlésen?...
Csakcsöndben
2013. február 07. 09:01
Kérdés, mennyit ér, ha bele is írják az alaptörvénybe, hogy szövetkezet meg család, ha a gyakorlatban haveri alapon megy a földosztás.
RAMBO
2013. február 07. 08:15
A Fidesz-frakció két részre osztható: akiknek van tökük és akik pucsítanak. Az első részbe ketten tartoznak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!