Az MSZP ellenzi az EU-s források csökkentését

2013. február 07. 09:38

Az MSZP szerint a legtöbb, ami a csütörtöki rendkívüli európai uniós csúcstalálkozóra Brüsszelbe utazó Orbán Viktor miniszterelnöktől elvárható, hogy az értekezlet témáját adó 2014-2020-as uniós költségvetési ciklusra ne csökkenjen a Magyarországra érkező fejlesztési források összege.

2013. február 07. 09:38

Az ellenzéki párt közleményében azt írta: Orbán Viktor a múlt héten már nem harcolni, hanem meghátrálni ment Brüsszelbe, az elmúlt közel három évben folytatott „értelmetlen szabadságharca azonban már eddig is százmilliárdokban mérhető károkat okozott Magyarországnak”.

A csütörtökön kezdődő EU–csúcsra „egy példátlan gazdasági kudarcot vallott magyar miniszterelnök utazik el, aki sem hitelt érdemlő egyensúlyi és növekedési pályát megalapozó intézkedéseket, sem erős érdekérvényesítő képességet nem tud felmutatni” – fogalmaztak, hozzátéve: „ebben a helyzetben sajnos a legtöbb, ami a magyar kormányfőtől elvárható, hogy az értekezlet témáját adó 2014-2020-as uniós költségvetési ciklusra ne csökkenjen a Magyarországra érkező fejlesztési források összege”.

Az MSZP szerint ha „a minden fontos területen kudarcot valló” Orbán Viktor ebben az ország jövőjét évtizedekre meghatározó nemzeti ügyben is csődöt mond, végleg méltatlanná válik a kormányfői posztra. A szocialisták továbbra is csak olyan európai költségvetést tudnak támogatni, amely nem csökkenti a Magyarország számára elérhető forrásokat. „Ez a 2014 utáni kilábalás, felzárkózás és fejlődés egyik alapfeltétele. A másik pedig a ki-és beszámíthatatlan gazdaságpolitikát folytató Orbán-kormány leváltása, majd a szocialista párt által vállalt 180 fokos fordulat végrehajtása” – zárták közleményüket.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ballada
2013. február 07. 10:59
Szocibolsik szavát nem elhinni ,hisz ők szaladgálnak ki az euba feljelenteni országunkat ,igyekeznek minden támogatást elgáncsolni ,náciznak rasszistáznak hogy itéljék ele Magyarországot,nagy marha ki elszi a szocik dumáját ,persze közben pont az ellenkezőjét teszik ,ekézik az országunkat. A komcsiszoci legények, Libát loptak, szegények. Nem jól fogták a nyakát, a nyakát, Sej-haj a nyakát. Elgágintotta magát! A komcsiszoci legények, Jaj, de nagyon szegények. Pénzért nyúl a zsebébe, zsebébe, Sej a zsebébe. IMF hitel akad a kezébe.
táltos
2013. február 07. 10:56
legtöbb? Nem legkevesebbet akartak írni? Azt sem tudják már mit beszélnek.
Oldgóbé
2013. február 07. 10:50
Tudja-e valaki hogyan mutat az éves, rendelkezésre álló EU-források felhasználása, a belépés óta? Euróban vagy %-ban.
kjkj945
2013. február 07. 10:01
maszop most miért nem mész az ejuba pofázni??? Ja most nem spicliskedni kell???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!