A Malév-jelentést tárgyalja a parlament

2013. február 26. 07:40

Az Országgyűlés keddi ülésén megvitathatja a kormány határon túli magyarokért végzett feladatairól szóló beszámolót, valamint tárgyalni kezdheti a szociális közműszolgáltatás kialakítását és a Malév-bizottság jelentését is.

2013. február 26. 07:40

A Ház ülése a hét közben megszokottak szerint 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, ezt követően a határon túli magyarokra vonatkozó feladatokról szóló beszámolót vitathatják a képviselők. A kormány a dokumentumban a Magyar Állandó Értekezleten meghatározott beszámolási kötelezettségének tesz eleget.

Az ülésnap hátralévő részében a szociális közműszolgáltatás kialakításáról eshet szó, fideszes képviselők indítványukban azt kezdeményezik, hogy a lakossági fogyasztókat 60 napos számlatartozás után továbbra is ki lehessen kapcsolni az áram- vagy a gázszolgáltatásból, kötbértartozás esetén viszont csak akkor, ha a szolgáltató polgári peres vagy fizetési meghagyásos eljárást kezdeményezett.

Utolsó napirendi pontként pedig a Malév és a Budapest Airport privatizációját vizsgáló bizottság kerül terítékre. A testület vizsgálata végén arra a megállapításra jutott, hogy a szocialista-szabaddemokrata kormányokat, illetve az ágazatért felelős minisztereket politikai felelősség terheli a történtekért.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
libatolvaj
2013. február 26. 10:22
Ki miatt szunt meg a MALEV? Meg kéne kérdezni furcsànyt meg a haverjàt.
bigyomail
2013. február 26. 10:00
Választ kapunk arra, hogy ki a felelős a csődtömeg államosításáért?
kjkj945
2013. február 26. 08:56
ma lé volt volt!!
6qwasyx
2013. február 26. 08:43
Nemsokára a világosi fegyverletételért is felelnie kell Gyurcsánynak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!