Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia

Tarlós: Budapestnek inkább nyugalomra van szüksége

2013. január 25. 16:49

A főpolgármester feleslegesnek tartja a látványos, de a tartalom szempontjából semmitmondó elsötítéseket.

2013. január 25. 16:49

Tarlós István arra reagált az MTI-nek, hogy az MSZP és az MSZDP nyílt levélben kérte: vasárnap a holokauszt nemzetközi emléknapján  kapcsoltassa le a Parlament és a Hősök tere díszkivilágítását. Horváth Csaba, az MSZP alelnöke, fővárosi frakcióvezetője és Schmuck Andor, az MSZDP elnöke levelükben emlékeztetnek arra, hogy a római Colosseum is elsötétül, a város és a Római Zsidó Közösség a Jobbik antiszemita kijelentései ellen tiltakozik. A főpolgármester hangsúlyozta: Magyarország, és ezen belül Budapest álláspontja egyértelmű az említett kérdéskörben. Úgy vélte: mindezt sem Izrael állam korábbi, sem jelenlegi nagykövete nem vitatja. A főpolgármester jelezte: megválasztása után elsők közt Jonah Metzger izraeli főrabbi meghívásának tett eleget.

A Parlament és a Hősök tere díszkivilágításának lekapcsolására felszólító megkeresésekkel kapcsolatban hangsúlyozta: Budapestnek ma inkább nyugalomra van szüksége, „semmint állandó feszültségkeltésre vagy mások örökös utánzására, még a formális gesztusok módjában is”. Mint írta, „nem adtunk okot arra, hogy naponta bizonygassuk, mivel nem értünk egyet”. A városvezető feleslegesnek nevezte a látványos, de a tartalom szempontjából semmitmondó elsötétítéseket. Hozzátette: nem ilyeneken múlik sem az értékrend, sem az emberi érzések.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2013. január 26. 09:39
"Tarlós: Budapestnek inkább nyugalomra van szüksége" Majd jusson eszedbe amikor újabb átnevezésekkel szivatod a fővárosiakat...
pitypang1125
2013. január 25. 23:39
Nevetséges, de egyébként gyalázatos, és idegesítő ahogy szeretnék az emberekbe kormányzatilag bele nevelni a bűntudatot! Ez sajnos a Fideszre is vonatkozik!!!
antioxi
2013. január 25. 21:28
Jó duma volt tegnap valakitől: A cionizmus elleni tiltakozásból én is lekapcsolom 5 percre a konyhában a villanyt.
Trükkök Százai...
2013. január 25. 20:40
Az emeszpések locsolják le magukat benzinnel tiltakozásképp, aztán gyújtsanak egy csillagszórót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!