Szakszervezeti fúziók az MSZOSZ-nél

2013. január 21. 08:16

Átalakítást terveznek a baloldalhoz kötődő szakszervezeteknél – írja a Magyar Nemzet. Az MSZP-vel korábban együttműködő MSZOSZ közölte, egyelőre nem működnek együtt ellenzéki erőkkel.

2013. január 21. 08:16

Teljes szervezeti átalakítást hajtana végre a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ), amelyet már tíz éve terveznek – tudta meg a Magyar Nemzet. Egy, a konföderációban tartott beszélgetésen kiderült, még idén szakszervezeti fúziók révén kívánják koncentrálni erőiket.

Az MSZOSZ indoklása szerint fölösleges fenntartaniuk többtucatnyi tagszervezetet, ehelyett összevonásokkal négy-öt erős és hatékony ágazati szakszervezetet kívánnak létrehozni, melyek alapvetően ipari jellegűek lennének – például vasas és bányász.

Az MSZP-vel több korábbi választáson is együttműködő MSZOSZ-nél ugyanakkor nem ismerték el, hogy „a komoly, országos szintű hálózatot működtető érdekvédelmi szervezet tulajdonképpen az MSZP és a Bajnai-féle Együtt 2014 mozgalom bázisa is lehet”. Állításuk szerint „fű, fa, virág” megkereste már őket, ám egyelőre nem terveznek együttműködni senkivel.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
buckafej
2013. január 21. 11:18
Szerintem is egyszerűbb lenne, ha egyesülne a sok szakszervezet, aztán beleolvasna a Maszopba. Eddig is a szocik sameszai voltak, senkit se lepne meg. A Bokros-csomag idején kussoltak, a Fidesz minimálbér emelése ellen tiltakoztak.
Sándor
2013. január 21. 11:12
https://www.facebook.com/video/video.php?v=431062513630306&notif_t=video_processed
imres
2013. január 21. 09:58
"Az MSZP-vel korábban együttműködő MSZOSZ közölte, egyelőre nem működnek együtt ellenzéki erőkkel." Nem kell ezt komolyan venni. Taktikai rugalmas elszakadás a kitűzött cél érdekében. Az MSZOSZ a rendszerváltás óta mindig az MSZP háttérintézménye volt. Miért lenne most másképp? Most az a taktika, hogy be kell gyűjteni a kóbor birkákat. Ennek egyik lépése az MSZOSZ elvtársi elhatárolódása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!