Kósa: Nincs esélye az ellenzéknek

2013. január 11. 13:28

Kósa Lajos évértékelőt tartott Törökbálinton: előadásából kiderült, hogy a kormánypárt nem szereti a kétfordulós választási rendszert, mert mindig a második fordulóban veszítettek.

2013. január 11. 13:28

Ahogy arról az Index is beszámol az Érdi Újság tudósítása alapján, Kósa Lajos regionális évértékelőt tartott Törökbálinton. A helyi lap beszámolója szerint Kósa elmondta, hogy „sokszor olyan tempóban alakítottuk át az életet, hogy többeknek valóban nehéz lehet nyomon követni az intézkedéseket”. Beszélt az előző kormány utáni helyzetről („csődhelyzetet örököltünk, 2010-ben teljesen szét volt verve az ország”), majd a kormány sikereiről is („bevezettük a válságadót, a multikat, bankokat megadóztattuk”).

Kósa Lajos kiemelte, hogy az ország egyik legfőbb gondja, hogy minden évben kevesebben születnek, mint ahányan elhunynak. „Népesedési katasztrófával néz szembe ez az ország” – jelentette ki az Érdi Újság tudósítása szerint. Ezen a téren is sikereket ért el a kormány, hiszen 2012-ben először fordult elő, hogy háromezerrel többen születtek, mint haltak meg. Kósa Lajos szerint ez a családi adókedvezményeknek köszönhető.

A felsőoktatás kapcsán elmondta, hogy „nem jó a képzési rendszerünk, nem találkozik a felsőoktatási struktúra az élettel”. Kósa Lajos szerint a keretszámoknál sokkal jobb rendszert talált ki a kormány, hiszen így képesek meghatározni, hogy „akkor se mehetsz egyetemre, ha meg tudod fizetni, de tök hülye vagy”. Az esemény végén szót ejtett a választási esélyekről is.

A politikus úgy látja, hogy jelen pillanatban nincs esélye az ellenzéknek nyerni 2014-ben. Hozzátette, hogy nem kedvelik a kétfordulós választási rendszert, „mert ez alkalmas volt az emberek átverésére. Mindig a másodiknál vesztettünk”. A 2002-es választásra utalt, amit az első fordulóban megnyertek, de a második fordulóban az MSZP-SZDSZ-koalíció győzött. „Ez olyan, mintha a Loki lenne a bajnok az NBI-ben, de a mögöttük lévő két csapat” összeállva elindulhatna a Bajnokok Ligájában – mondta Kósa Lajos a hallgatóságnak.

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rogananti
2013. január 12. 20:25
Kósának megsúgom: Nem a választási rendszer a hibás, hanem, hogy az ilyen kósa, mikola félék túl korán mutatták meg igazi önmagukat. Nem úgy a pseudonapoleon, ő mostanra lett önmaga, fogja is a fejét az gondolkodó ember.
hátakkor
2013. január 11. 18:06
Lajos hülyeségeket beszél..
várúr
2013. január 11. 17:20
Megjelent 4-5 balliba. Hangos gágogásuk felveri a Mandinert. Csak érvekre nem futotta tőlük. Nevezetesen: a választások második fordulójában a szoci-szdsz visszaléptetés-sorozat gigaátverés volt (Kunczét pl. a saját szigetszentmiklósi körzetében se választották meg). 2008-ban valóban volt egy fidesz-fkgp megállapodás. El is tűnt azóta az fgkp, ahogy az szdsz, mdf is... Most azonban 6-7 formáció verseng a baloldalon, az mszp kivételével csupa no name gittegylet. Lenne zűrzavar a második forduló előtt, melyik kit képvisel és hogyan... Az "Együtt" (milla nevű semmi, a lopott nevű szolidaritás és mr. Bajnai csapata) továbbá a mulatságos nevű Schmuck és a fene tudja, még kik) is párttá alakulnak. S hol van még az lmp, a 4K! és egyéb vicces formációk...
laci0011
2013. január 11. 16:07
Lajos,így fék nélkül megmutattátok igazi tudásnélküli,arrogáns,pökhendi,logikátlan,cinikus aljanépek vagytok csak.Bibliai csapás a nemzetre!Már a nyaloncaitok is rettegnek,látva az analfabéta produkciótokat,soviniszta liberálszélkakasok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!