Jobbik: A Fidesz ugyanabból főz, mint az MSZP

2013. január 25. 12:40

A párt úgy véli, a Fidesz a korábbi MSZP-kormányhoz hasonlóan rosszul kezeli a gazdasági helyzetet, sőt: meg sem állapodott az IMF-fel, mégis egymás után hajtja végre a megszorítások.

2013. január 25. 12:40

A Jobbik szerint a Fidesz ugyanolyan rosszul kezeli a gazdasági helyzetet, mint tette azt az előző MSZP-kormány, sőt a jelenlegi kabinet úgy hajtja végre egymás után a megszorításokat, hogy meg sem állapodott a Nemzetközi Valutalappal. Für Balázs, a párt gazdasági kabinetének elnöke úgy fogalmazott: a Fidesz ugyanabból az „elátkozott szakácskönyvből főzöget, mint a szocialisták: amikor már majdnem beüt a krach, akkor átgondolatlanul és felelőtlenül megszorít, amikor meg látszólag kicsit helyrebillen az egyensúly, akkor meg átgondolatlanul és felelőtlenül elkezdi szórni a pénzt”.

A párt szerint éppen ezért az IMF-nek felesleges időről-időre Magyarországra látogatnia – mint ahogyan teszik azt január 16-a és 28-a között –, hiszen amíg az elmúlt 22 év politikai elitje vezeti az országot, addig ezek a kormányok „szó nélkül fizetik majd a hiteleket”. Für Balázs hozzátette: az MSZP ezen politizálásáról a választók 2010-ben határozottan és egyértelműen kinyilvánították a véleményüket, a Jobbik pedig reméli, hogy 2014-ben a Fideszről is ugyanilyen ítélet születik majd. A Jobbik ezzel szemben újratárgyalná a 2008-as IMF-EU-hitelmegállapodást és több nyugat-európai államhoz – Portugália, Spanyolország, Írország – hasonlóan megpróbálna kamatcsökkentést, vagy futamidő-hosszabbítást elérni az IMF-nél.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. január 25. 15:29
A jobbernek igaza van!!! Minden hitelt azonnal felmondani!!! Hogy utána az ország lakossága éhendöglik, az nem számít!!!
Viktus
2013. január 25. 15:08
A jobbik sem szerénykedik, ha a pénzt kell szétdobni ... Szegeden 37 millió forintot szavazott meg a Fidesz-KDNP-Jobbik többség az önkormányzati cégek vezetőinek. Az egyik cégvezető, aki korábban fideszes városi képviselő volt, azért kapott többmilliós prémiumot, mert az üzleti tervhez képest 55 ezer forinttal növelte a társaság eredményét - írja a Blikk. http://vastagbor.blog.hu/2013/01/25/jutalmak_152 Ez ám az unortodox jutalom osztás ... 55 ezer haszonért milliós jutalom.
laci0011
2013. január 25. 14:07
Ezek a liberálbolsevik szélkakas komcsifattyak is az átkosban szocializálódtak,akár a szocik,csak 10-szer hülyébbek és önteltebbek.Kár hogy nincs olyan szerencsénk mint a lengyeleknek a szmolenszki repülőúttal.
ördöngös pepecselés
2013. január 25. 13:47
hááát a jobbikosok sem az inteligenciájukkal írják be magukat történelmünkbe
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!